ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Άγιοι Ανάργυροι: «Καταπέλτης» η ΕΔΕ που καταγράφει τις ευθύνες για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα να εξασφαλιστεί περιπολικό για την άτυχη Κυριακή ο ταξίαρχος επιρρίπτει ευθύνες και στην νεαρή αξιωματικό που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας

Άγιοι Ανάργυροι: «Καταπέλτης» η ΕΔΕ που καταγράφει τις ευθύνες για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα

Βαρύτατες φαίνεται πως είναι οι ευθύνες και οι παραλείψεις του αστυνομικού-φρουρού, της επόπτριας αξιωματικού, της αξιωματικού υπηρεσίας και του τηλεφωνητή στο «100» σύμφωνα με το κείμενο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την δολοφονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων της Κυριακής Γρίβα το βράδυ της 1ης Απριλίου.

Το κείμενο υπογράφει ο ταξίαρχος της υποδιεύθυνσης Διοικητικών Εξετάσεων της ΓΑΔΑ που έχει αναλάβει την ΕΔΕ.

Με το πόρισμα που πρόκειται να παραδοθεί στην ΕΛΑΣ αποδεικνύεται αφενός ότι η έρευνα και ο εσωτερικός έλεγχος από την ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε άμεσα και αφετέρου ότι υπήρχε πρωτόκολλο και υπηρεσιακές διαδικασίες τις οποίες δεν ακολούθησαν οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί.

Όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα της ΕΔΕ που δημοσιεύονται, οι ευθύνες του αστυνομικού-φρουρού που είχε υπηρεσία στο φυλάκιο του ΑΤ Αγίων Αναργύρων το μοιραίο βράδυ είναι βαρύτατες.

«Tο άτομο (άνδρας) κρατώντας μαχαίρι συνολικού μήκους 34 cm με λάμα 20 cm στο δεξιό του χέρι, προσέγγισε την ΓΡΙΒΑ Κυριακή και εκδήλωσε επίθεση σε βάρος της, τραυματίζοντάς την θανάσιμα, σε απόσταση περίπου ενάμισι (1,5) μέτρου από το φυλάκιο, εντός του οποίου βρισκόσουν και πάλι χωρίς να προβείς σε καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψεις την εκδηλωθείσα επίθεση. Δεν εξήλθες ως ώφειλες από το φυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην αντιληφθείς άτομο (άνδρας) το οποίο επιβιβαζόμενο σε μοτοσικλέτα προσέγγισε το ανωτέρω Α.Τ. και στάθμευσε επί του πεζοδρομίου τη μοτοσικλέτα, σε απόσταση 30 μέτρων από το φυλάκιο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο υπεύθυνος για την ΕΔΕ επισημαίνει και τα λάθη της επόπτριας αξιωματικού καταγράφοντας ότι «δεν μερίμνησες για τη διάθεση περιπολικού οχήματος, αν και στην υπηρεσία σου ήτο διαθέσιμο το υπ’ αριθμ. Ε.Α.31… περιπολικό όχημα προς εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, για τη μεταφορά της ανωτέρω στην οικία της και δεν ενημέρωσες τον διοικητή της υπηρεσίας σου και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για τη λήψη εντολών – οδηγιών, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να αποχωρήσει από το τμήμα…».

Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέριμνα να εξασφαλιστεί περιπολικό για την άτυχη Κυριακή ο ταξίαρχος επιρρίπτει ευθύνες και στην νεαρή αξιωματικό που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας και στην οποία έγινε η καταγγελία πριν το φονικό.

«Αν και σου καταγγέλθηκε από την Κυριακή Γρίβα ότι ο πρώην σύντροφός της βρίσκεται έξωθεν της οικίας της, αναφέροντας ότι αδυνατεί να μεταβεί σ’ αυτή φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, αιτούμενη παράλληλα αστυνομική συνοδεία για τη μετάβασή της και ειδικότερα τη διάθεση περιπολικού οχήματος, δεν αξιολόγησες τους λόγους προσέλευσής της στην υπηρεσία σας ώστε να ενεργήσεις ως ώφειλες και ως είχες υποχρέωση τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές ενέργειες προς διερεύνηση της καταγγελίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΕΔΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ΕΔΕ καταγράφονται, τέλος, οι ευθύνες και στον τηλεφωνητή αστυνομικό στο 100 της ΓΑΔΑ ο οποίος ακούγεται σε ηχητικά ντοκουμέντα να λέει στην Κυριακή ότι «τα περιπολικά δεν είναι ταξί» με τον διεξάγοντα την έρευνα να καταγράφει «παρέλειψες να ζητήσεις τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του πρώην συντρόφου της προκειμένου να προβείς στη σχετική καταχώρησή τους προς διάθεση περιπολικού οχήματος για τη μετάβασή του στο σημείο και σε περίπτωση ανεύρεσής του να προσαχθεί (…) Απαντώντας δε στο αίτημά της για αποστολή περιπολικού για την ασφαλή μετάβαση στην οικία της, της ανέφερες μεταξύ άλλων ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, η οποία (σ.σ. επικοινωνία) μετά την παρέλευση δύο λεπτών διεκόπη τελικά λόγω του θανάσιμου τραυματισμού της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.