ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απόβαση 34 αλλοδαπών μουσουλμάνων στα Σφακιά: Διασώθηκαν στην παραλία από το Λιμενικό

Φορτηγό πλοίο με σημαία Βιετνάμ εντόπισε 64 μουσουλμάνους αλλοδαπούς νότια της Κρήτης

Απόβαση 34 αλλοδαπών μουσουλμάνων στα Σφακιά: Διασώθηκαν στην παραλία από το Λιμενικό

Πάνω από 90 μουσουλμάνοι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν από το λιμενικό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στα νότια της Κρήτης βρέθηκαν χθες το βράδυ 64 μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας είχε αναλάβει να τους βοηθήσει να έρθουν στην Ελλάδα και συνελήφθη.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από φορτηγό σκάφος με σημαία Βιετνάμ σε θαλάσσια περιοχή 43 ν.μ. νότια της Κρήτης.

Το πλοίο κατέπλευσε με απόλυτη ασφάλεια στον κόλπο της Μεσσαράς, όπου τα 64 άτομα (όλοι άντρες) μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού  και εξήλθαν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου Ηρακλείου, με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών του λιμεναρχείου Ηρακλείου και του ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσσαράς.

Η προαναφερόμενη λέμβος ξεκίνησε την 08-02-2024 από τις ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα.

Από το λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας εκ των αλλοδαπών, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Σημειώνεται ότι οι  64 μουσουλμάνοι άνδρες δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα, μόνο ο αλλοδαπός που τους βοήθησε.

Επίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου ακόμη 34 μουσουλμάνοι κατέπλευσαν στην Κρήτη αφού αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε παραλία  των Σφακίων.

Στη συνέχεια οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια , με τη συνοδεία στελεχών λιμενικού σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Όπως ανωτέρω δύο αλλοδαποί που οργάνωσαν την απόβαση συνελήφθηκαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι υπόλοιποι 32 δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Όλοι τους θα οδηγηθούν στη συνέχεια στην ενδοχώρα για τα περεταίρω ήτοι υποβολή αιτήματος ασύλου και μόνιμη εγκατάσταση υπό τον αυστηρό όρο όμως της απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.