ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διακόπηκε η πρώτη δίκη συγγενών θύματος των Τεμπών – Διεκδικούν 250.000 ευρώ

Οι ενάγοντες στρέφονται με την αγωγή τους κατά της Hellenic Train

Διακόπηκε η πρώτη δίκη συγγενών θύματος των Τεμπών – Διεκδικούν 250.000 ευρώ

Διακόπηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η δίκη για την πρώτη αγωγή συγγενών θύματος του σιδηροδρομικού εγκλήματος των Τεμπών.

Πρόκειται για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας (σύζυγος, οι δυο γιοι του και η αδελφή του). Οι ενάγοντες στρέφονται με την αγωγή τους κατά της Hellenic Train διεκδικώντας ο καθένας το ποσό των 250.000 ευρώ για ψυχική οδύνη από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΣΕ και η Hellenic Ttrain, δια των δικηγόρων τους υπέβαλλαν στο δικαστήριο αίτημα αναβολής της δίκης, με την έδρα να αποφασίζει όμως τη διακοπή της διαδικασίας για τις 5 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του ΟΣΕ και της Hellenic Train ζήτησαν να μη συζητηθεί η υπόθεση, υποστηρίζοντας πως μέχρι και πριν από ένα ή δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή αντέκρουσε το αίτημα υποστηρίζοντας: «Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση της αγωγής και τα μέλη της οικογένειας του θύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.