ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διευθυντής φυλακών Αγιάς για την συμπλοκή: «Μαφία και αδίστακτοι άνθρωποι»

«Έχει παγκόσμια μαφία και ανθρώπους αδίστακτους»

Διευθυντής φυλακών Αγιάς για την συμπλοκή: «Μαφία και αδίστακτοι άνθρωποι»

Τρεις αλλοδαποί κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» της Αγιάς Χανίων συνεπλάκησαν κάνοντας χρήση μεταλλικών αντικειμένων, χθες, το απόγευμα της Κυριακής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με συνέπεια τον τραυματισμό και των τριών. Οι δύο, με καταγωγή από τη Λιβύη υπέστησαν ελαφρά τραύματα, ωστόσο ο τρίτος, υπήκοος Αλγερίας, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα του σερβιρίσματος του φαγητού με τους κρατούμενους αρχικά να διαπληκτίζονται. Γρήγορα ο διαπληκτισμός εξελίχθηκε σε συμπλοκή με τους υπαλλήλους του καταστήματος κράτησης να επεμβαίνουν άμεσα.

Διαχειριζόμαστε οποιαδήποτε κατάσταση, λέει ο διευθυντής των φυλακών Χανίων

Για άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού με ψυχραιμία και ασφάλεια έκανε λόγο η διοίκηση του καταστήματος κράτησης που πάντως τονίζει τις δυσκολίες διαχείρισης βαρυποινιτών.

«Είναι δύσκολα τα γεγονότα, δεν μας χαροποιούν οι δυσκολίες που έχουν εδώ οι κρατούμενοι» δήλωσε στο neakriti.gr, ο Διευθυντής Καταστήματος Κράτησης «Κρήτη 1» Γιώργος Κονταξάκης, προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα και διαχειριζόμαστε οποιοδήποτε πρόβλημα στο οποίο μπορούμε να δώσουμε λύση».

«Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η διαχείριση κρατουμένων πουθενά στον κόσμο. Πολύ περισσότερο στο «Κρήτη 1» που έχει παγκόσμια μαφία και ανθρώπους αδίστακτους» πρόσθεσε.

Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

Η διεύθυνση της φυλακής εξηγεί ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Μάλιστα ενημερώθηκαν αστυνομία και εισαγγελέας ενώ αναμένεται να επιβληθούν και πειθαρχικές διώξεις.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1», στην Αγιά Χανίων παραμένουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως έχουν επισημάνει κατ’ επανάληψη τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και των εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, δεν είναι αντίστοιχος του αριθμού των κρατουμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.