ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ενδοοικογενειακή βία: «Ασφαλή σπίτια» σε όλη τη χώρα – Πώς θα λειτουργούν, η πλατφόρμα για τα θύματα

Η μεταφορά των θυμάτων στα «ασφαλή σπίτια» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία

Ενδοοικογενειακή βία: «Ασφαλή σπίτια» σε όλη τη χώρα – Πώς θα λειτουργούν, η πλατφόρμα για τα θύματα

Η ΕΛ.ΑΣ μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης έδωσε διευκρινήσεις για τα «ασφαλή σπίτια», που εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης που στοχεύουν στην πάταξη της ενδοοικογενειακής βίας τα οποία ανακοίνωσε χθες (11/4) ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “ασφαλή σπίτια”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Η μεταφορά των θυμάτων στα “ασφαλή σπίτια” θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ενημερώνουμε τους πολίτες για τη νέα δυνατότητα αξιολόγησης της διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας μέσω συγκεκριμένης φόρμας. Υπενθυμίζεται η διαδικασία καταγγελίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας (πατήστε εδώ) elas-odigies

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.