ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Eνδοοικογενειακή βία: Έγιναν περισσότερες από 1.000 κλήσεις μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

Στο διάστημα 15-21 Απριλίου που τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο

Eνδοοικογενειακή βία: Έγιναν περισσότερες από 1.000 κλήσεις μέσα σε μόλις μια εβδομάδα

1.052 κλήσεις έγιναν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο ενός σχεδίου ειδικών στοχευμένων δράσεων, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 15 έως 21 Απριλίου, οι αρχές διαχειρίστηκαν 633 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν, 379 συλλήψεις.

Συνολικά 23 γυναίκες, θύματα βίας, μεταφέρθηκαν σε δομές (safe houses), ενώ σε 81 γυναίκες εγκαταστάθηκε η εφαρμογή «Panic Button».

Τι είναι τα «safe houses»

Στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως έχουν πλέον εξασφαλιστεί σε όλη την επικράτεια διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

«Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την καλύτερη δυνατή προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και ώστε κανένα παιδί να μη νιώθει απροστάτευτο και μόνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.