ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσήχθησαν πάνω από 100 άτομα στα επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο

Έκαψαν κάδους, έριξαν μολότοφ, έσπασαν βιτρίνες

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσήχθησαν πάνω από 100 άτομα στα επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο

Με μικρής έκτασης επεισόδια που οδήγησαν τις αρχές σε πάνω από 100 προσαγωγές και τουλάχιστον 8 συλλήψεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκδηλώσεις για την 15η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά την λήξη της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια τόσο στην Αθήνα, όσο και σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από χθες το πρωί έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 23 αργά το βράδυ στα Εξάρχεια. Επιπλέον, έγιναν 8 συλλήψεις με τις κατηγορίες περί όπλων και επεισόδια. Η Αστυνομία αναφέρει πως συνολικά 9.000 περίπου άτομα συμμετείχαν στην πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Θεσσαλονίκη επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της πόλης μετά το πέρας της πορείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές. Στην πορεία συμμετείχαν σχεδόν 3.000 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές.

Σε 15 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στον Βόλο για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Να σημειωθεί ότι από τις 15 προσαγωγές οι 11 είναι ανήλικοι.

Τουλάχιστον 90 προσαγωγές και 8 συλλήψεις στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη, ενώ εκτόξευσε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, έσπασαν και τζαμαρίες δύο καταστημάτων.

Λίγο πριν τις 22.00 επεισόδια σημειώνονταν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία έγιναν συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 23 εξ΄αυτών στα Εξάρχεια.

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου, μετά την πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, έβαλαν φωτιές και σε κάδους, ενώ, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων και προχώρησαν σε 30 προσαγωγές.

Πέτρες και χημικά στο Βόλο

Eπεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στον Βόλο.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, όλα άρχισαν όταν αναρχικοί που μετείχαν στο τέλος της πορείας έβαλαν φωτιές σε κάδους, πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Οι Αρχές στο Βόλο προχώρησαν σε 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι 11 ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με το e-thessalia.

Στην Πάτρα τα πράγματα κύλησαν ομαλά, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια ούτε στην Αθήνα, ούτε σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αστυνομία αναφέρει πως συνολικά 9.000 περίπου άτομα συμμετείχαν στην πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.