ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έβρος: «Τα πάντα κάηκαν – Έξι μήνες είμαστε σαν χαμένοι» λένε οι μελισσοκόμοι 

«Τα πάντα είναι μαύρα, όλο το μέρος έχει καεί. Ήρθα και βρήκα μία απελπιστική κατάσταση»

Έβρος: «Τα πάντα κάηκαν – Έξι μήνες είμαστε σαν χαμένοι» λένε οι μελισσοκόμοι 

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι μελισσοκόμοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον Σεπτέμβρη τον Έβρο. 

Ύστερα από δεκαεπτά ημέρες «πύρινου» όλεθρου, η μεγάλη πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου τέθηκε υπό έλεγχο την 4η Σεπτεμβρίου, αφού κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Απογοήτευση, πόνος και ανασφάλεια συνθέτουν το «παζλ» της επόμενης μέρας, με τους μελισσοκόμους του Έβρου να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, έξι μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Μέσα (σ.σ. στα καμένα) είχαμε μέλια, εργαλεία, τα πάντα. Καταστράφηκαν, έξι μήνες είμαστε σαν χαμένοι.

Αναγκάστηκα να δουλεύω σε ταξί, για να ζήσω την οικογένειά μου. Δεν μπορούμε να μετακινήσουμε τα μελίσσια, γιατί έχει καεί ο τόπος», τονίζουν συντετριμμένοι, μιλώντας στο OPEN.

Από τις φωτιές στον Έβρο, περίπου 2.500 κυψέλες έχουν καεί. «Τα πάντα είναι μαύρα, όλο το μέρος έχει καεί. Ήρθα και βρήκα μία απελπιστική κατάσταση», τόνισε άλλος παραγωγός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μελισσοκόμοι του νομού Έβρου ζητούν να εφαρμοσθεί ειδικό πρόγραμμα στήριξης του κλάδου στις καμένες εκτάσεις, ώστε να συνεχίσουν την παραγωγή αγνού ελληνικού μελιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.