ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φλώρινα: Έστησαν απάτη σε ηλικιωμένη και της απέσπασαν 17 χρυσές λίρες

Ένας εκ των δραστών συνελήφθη

Φλώρινα: Έστησαν απάτη σε ηλικιωμένη και της απέσπασαν 17 χρυσές λίρες

Μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Φλώρινα έπεσε στα δίχτυα επιτήδειων που της έστησαν τηλεφωνική απάτη.

Η άτυχη γυναίκα πείστηκε ότι η κόρη της κινδύνευε και έπρεπε να δώσει χρήματα για χειρουργική επέμβαση.

Το έκανε και διαπίστωσε την αλήθεια αργότερα, όταν και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Για επτά τηλεφωνικές απάτες, συνολικά, που τελέστηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, συνελήφθη άμεσα ένας 59χρονος αλλοδαπός.

Οι απάτες διαπράχθηκαν στις 13 και 24 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, στην πόλη των Ιωαννίνων και στην πόλη της Φλώρινας.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός άνδρα και μίας γυναίκας, συνεργοί του 59χρονου.

Οι δράστες παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή από τους παθόντες, με το πρόσχημα έκτακτης νοσηλείας ή τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου.

Τις μεσημβρινές ώρες, της χθεσινής ημέρας (24-11-2023) οι δύο συνεργοί του 59χρονου (άνδρας-γυναίκα), τηλεφώνησαν σε οικία 83χρονης στη Φλώρινα και προσποιούμενοι ο μεν άνδρας τον γιατρό Γενικού Νοσοκομείου και η δε γυναίκα συγγενικό πρόσωπο (κόρη) της 83χρονης, ανέφεραν ψευδώς σε εκείνη, ότι η κόρη της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, έδιναν κατευυθύνσεις να παραδώσει τα χρήματα στον 59χρονο.

Ακολούθως, ο 59χρονος πήγε στο σπίτι της 83χρονης, η οποία του παρέδωσε 17 χρυσές λίρες χρηματικής αξίας, περίπου 8.000 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 59χρονο στην πόλη της Φλώρινας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 χρυσές λίρες, οι οποίες και αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 11 εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έρευνα προέκυψε ότι, ο 59χρονος, στις 13-11-2023 με πανομοιότυπο τρόπο κατάφερε και εξαπάτησε 89χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ, ενώ στις 24-11-2023 τελέστηκαν στην πόλη της Φλώρινας άλλες 5 απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους εξαπατήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.