ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε αναθεώρηση της απόφασης αποφυλάκισης του βιαστή Λιγνάδη και επανάληψη της δίκης!

Η έφεση ασκήθηκε σήμερα

Η Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε αναθεώρηση της απόφασης αποφυλάκισης του βιαστή Λιγνάδη και επανάληψη της δίκης!

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση έφεση για δύο σκέλη της πρωτόδικης κρίσης για τον καταδικασθέντα βιαστή ανηλίκων και πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Ζήτησε αναθεώρηση της απόφασης αποφυλάκισής του, θα δικαστεί στο Εφετείο για τρεις κατηγορίες βιασμού ενώ θα είναι αντιμέτωπος και με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε μεγαλύτερες ποινές από αυτές που του επιβλήθηκαν πρωτοδίκως.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, στην οποία η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ανέθεσε την μελέτη της πρωτόδικης απόφασης για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, προχώρησε-τελικά- στην άσκηση της έφεσης κρίνοντας ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε ορθή κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Κακουργοδικείου Αθηνών με απόφαση 4 υπέρ και 3 κατά, είχαν αποφασίσει το αδιανόητο για τον βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη μετά την καταδίκη του σε 12 χρόνια φυλάκιση: Να τον αφήσουν ελεύθερο να επιστρέψει στο σπίτι του ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ειδικότερα, η κυρία Χαλβά άσκησε έφεσης για το σκέλος της κατά πλειοψηφίας αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη με 5-2 για τον πρώτο μηνυτή.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε για αυτήν την καταγγελία τον Δημήτρη Λιγνάδη λόγω αμφιβολιών με μειοψηφία δύο ενόρκων οι οποίες είχαν την άποψη ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έπρεπε να κριθεί ένοχος και για αυτήν την πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας κρίνει ότι προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός προχώρησε και στην  άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε.

Η εισαγγελέας θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς τους.

Το θράσος του τη στιγμή της αποφυλάκισής του

Κατά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Κορυδαλλού, «με θράσος χιλίων πιθήκων» είπε: «Ενάμιση χρόνο παίζανε μόνοι τους μπάλα, τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνέχισε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί, όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπιζα, όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της περιπέτειας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.