ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε δύο άνδρες που έκλεβαν χωματουργικά μηχανήματα και τα έστελναν στην Αλβανία

Για να τα μεταπωλήσουν αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη

Ιωάννινα: Χειροπέδες σε δύο άνδρες που έκλεβαν χωματουργικά μηχανήματα και τα έστελναν στην Αλβανία

Το πρωί της Παρασκευής (1/12), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν δύο Αλβανούς, και ταυτοποίησαν άλλους δύο ομοεθνείς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και μέσα, ενώθηκαν με σκοπό την κλοπή μηχανημάτων έργων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια, με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν, ενώ κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Στόχος τους ήταν να μεταφέρουν στην Αλβανία τα κλεμμένα μηχανήματα έργων για να τα μεταπωλήσουν αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:

  • Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, που στις 28 Νοεμβρίου σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ανευρέθηκε ο ένας από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
  • Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων, αξίας 100.000 ευρώ, στις 23 Νοεμβρίου σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε την τρεις ημέρες μετά σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.
  • Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στις 18 Οκτωβρίου.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές, 4 κινητά τηλέφωνα, συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών, ρουχισμός και γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.