ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Καβάλα: Έστειλαν πρόστιμο σε γιατρό που έσωσε παιδί από πνιγμό, επειδή δεν πλήρωσε διόδια

Ο γιατρός έτρεχε προκειμένου να φτάσει εγκαίρως στο σημείο που βρισκόταν το παιδί

Καβάλα: Έστειλαν πρόστιμο σε γιατρό που έσωσε παιδί από πνιγμό, επειδή δεν πλήρωσε διόδια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Καβάλα, με έναν γιατρό, ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο επειδή δεν πλήρωσε διόδια, πηγαίνοντας να συνδράμει σε περιστατικό πνιγμού ενός παιδιού.

Ο γιατρός έκανε έναν κυριολεκτικό αγώνα δρόμου για να σώσει το παιδί, του οποίου η ζωή κινδύνευε και τώρα του ζητούν τα χρήματα από τα διόδια. Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία Οφρυνίου του νομού Καβάλας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ένα μικρό αγόρι κινδύνευσε να πνιγεί και σώθηκε χάρη στην σωτήρια επέμβαση γιατρού που τυχαία βρισκόταν στο σημείο.

Ο γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες έκρινε ότι η ζωή του παιδιού διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο και ότι έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για τη σωτηρία του.

Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και καθώς το ΕΚΑΒ απάντησε ότι θα έφθανε στο σημείο σε μια ώρα περίπου, αποφάσισε ο ίδιος ο γιατρός με δική του ευθύνη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, αφού πρώτα ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους, ΕΚΑΒ, νοσοκομείο, αστυνομία και διόδια.

Η κατάληξη ήταν ευτυχής καθώς το παιδί σώθηκε με την πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού. Δύο χρόνια μετά όμως ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε το «παράσημό» του, καθώς του ήρθε πρόστιμο από την εταιρεία γιατί δεν πλήρωσε στον σταθμό των διοδίων.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το «Επιλογές». Το περιστατικό σχολίασαν άνθρωποι που ανήκουν στον τομέα της Υγείας.

«Μπράβο του τον παραδέχομαι», ήταν ο σχολιασμός του Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Σερρών κ. Άγγελου Βάκαλου για το συγκεκριμένο περιστατικό ο οποίος επισήμανε τη γενναιότητα της πράξης του ιατρού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Σερραίος γιατρός υπέβαλε ένσταση, για την οποία και του ξαναζήτησαν τα στοιχεία και τώρα βρίσκεται σε αναμονή της οριστικής απάντησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.