ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κως: Από βραστή πατάτα ο πνιγμός του μωρού -Ενώπιον του εισαγγελέα αύριο οι γονείς του

Ο πατέρας είχε συλληφθεί για πορνογραφία στο παρελθόν

Κως: Από βραστή πατάτα ο πνιγμός του μωρού  -Ενώπιον του εισαγγελέα αύριο οι γονείς του

«Παγωμένη» είναι η τοπική κοινωνία στην Κω λόγω του θανάτου του ενός έτους βρέφους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βρέφος πέθανε από πνιγμό, την ώρα που έτρωγε βραστές πατάτες.

Την ίδια ώρα οι γονείς του κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του νησιού ενώ αύριο, Δευτέρα 22/4 αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν χθες, Σάββατο 20/4, λίγο πριν τις 20:00 όταν η μητέρα διαπίστωσε πως το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, μια δημοσιογράφος τοπικού μέσου ανέφερε πως συνάντησε τη μητέρα στο νοσοκομείο του νησιού και μοιράστηκε την επικοινωνία που είχε μαζί της. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η μητέρα του βρέφους της έλεγε σοκαρισμένη πως «το παιδί μου είναι νεκρό».

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κω έκαναν ΚΑΡΠΑ στο βρέφος για αρκετή ώρα, κάτι όμως που δεν αποδείχθηκε σωτήριο.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το βρέφος στην Ρόδο δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές, που αυτό έφερε, προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Πράγματι, οι γονείς που βρίσκονται υπό κράτηση προσπάθησαν να εξηγήσουν τα σημάδια που έφερε στο κορμάκι του το βρέφος επισημαίνοντας πως οφείλονταν σε μικροατυχήματα και χτυπήματα από τον δίχρονο αδελφό του.

Ο πατέρας είχε συλληφθεί για πορνογραφία στο παρελθόν

Εκείνο που θορύβησε τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

Στον εισαγγελέα οι γονείς

Αύριο, Δευτέρα 22/4 οι γονείς του βρέφους αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο 21 ετών πατέρας και η 20 ετών μητέρα είχαν πάει στην Κω για να εργαστούν ενόψει της θερινής τουριστικής σεζόν. Μάλιστα, η μητέρα είναι έγκυος 7 μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί και το έτερο αδελφάκι του βρέφους καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η οικογένεια, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα διαβίωσης ενός βρέφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.