ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ξάνθη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επίδοξος αγοραστής αυτοκινήτου

Του απέσπασαν 19.870 ευρώ

Ξάνθη: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε επίδοξος αγοραστής αυτοκινήτου

Μια ακόμη ηλεκτρονική απάτη έγινε σε βάρος ενός Έλληνα κατοίκου της Ξάνθης, ο οποίος θέλησε να αγοράσει ένα αγροτικό φορτηγάκι από αγγελία που εντόπισε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θύμα επικοινώνησε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη με τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει την αγγελία και συμφώνησαν να προχωρήσει στην αγορά του αγροτικού, έναντι ποσού 19.870 ευρώ.

Ο επίδοξος αγοραστής κατέθεσε τμηματικά το ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς που του έδωσε ο πωλητής. Ωστόσο, η αγοροπωλησία δεν ολοκληρώθηκε καθώς δεν παρέλαβε ποτέ το φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να υποβάλλει μήνυση για απάτη μέσω διαδικτύου στην Ασφάλεια Ξάνθης, που διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση του άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη.

Αγόρασε κινητό και παρέλαβε άχρηστα υλικά

Ένας 35χρονος και μια 57χρονη από τη Ρουμανία ήταν οι δράστες της απάτης που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο σε βάρος ενός 25χρονου από την Καλαμάτα, ο οποίος εντόπισε στο marketplace του facebook την αγγελία πώλησης για ένα κινητό τηλέφωνο και επικοινώνησε με τους υποτιθέμενους πωλητές. Εκείνοι συμφώνησαν να του στείλουν το κινητό μέσω courier και να πληρώσει με αντικαταβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 25χρονος πλήρωσε το αντίτιμο όταν παρέλαβε το δέμα, αλλά μόλις το άνοιξε διαπίστωσε πως δεν περιείχε κινητό, αλλά… άχρηστα εξαρτήματα. Η απάτη εξιχνιάστηκε από την έρευνα της Ασφαλείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των αλλοδαπών, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.