ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λάρισα: Οι Αρχές συνέλαβαν οδηγό ταξί που έκανε delivery κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα

Λάρισα: Οι Αρχές συνέλαβαν οδηγό ταξί που έκανε delivery κοκαΐνης

Οι Αρχές συνέλαβαν έναν οδηγό ταξί που χρησιμοποιούσε το επαγγελματικό του όχημα για να διακινεί κοκαΐνη στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνελήφθησαν επίσης άλλα 16 άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας των 12, και σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση εγκληματικής ομάδας, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παράβαση της νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και άλλων διατάξεων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πως διακινούσε ναρκωτικά το κύκλωμα

Από τα μέσα Ιανουάριου του 2023, οι δράστες δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου χρηματικού οφέλους.

Ο ένας συλληφθείς προμήθευε με κοκαΐνη τον άλλον, επίσης συλληφθέντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, διακινούσε με το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προσυμφωνημένες ποσότητες κοκαΐνης στους λοιπούς κατηγορουμένους. Επιπλέον, άλλοι δύο δράστες εκ των κατηγορουμένων διακινούσαν κοκαΐνη που προμηθεύτηκαν από τον συλληφθέντα, σε έτερους χρήστες.

Κατασχέσεις

Κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες, στην κατοχή τους και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, αλλά και στο Δ.Χ.Ε. όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 641,1 γραμμαρίων,
  • μείγμα κοκαΐνης και σόδας, βάρους 2,9 γραμμαρίων,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
  • μείγμα μαγειρικής σόδας, βάρους 31,5 γραμμαρίων,
  • τα χρηματικά ποσά των 4.725 ευρώ, 1.100 λεκέ, 50 λέι και 5 δολαρίων,
  • 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • ένας φορητός ασύρματος συντονισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατασχέθηκε, επίσης, το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους ενώ ο αλλοδαπός στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.