ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεταναστευτικό: Συναγερμός για τις αυξημένες ροές – Στενή επικοινωνία της ΕΥΠ με την Αίγυπτο

Οι μετανάστες που έφτασαν στη Κρήτη μέχρι τα μέσα του Μαρτίου ανέρχονται στους 1.186

Μεταναστευτικό: Συναγερμός για τις αυξημένες ροές – Στενή επικοινωνία της ΕΥΠ με την Αίγυπτο

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών από την Αίγυπτο που φτάνουν στο νησί της Κρήτης, αλλά και στη Γαύδο.

Οι μετανάστες που έφτασαν στη Κρήτη μέχρι τα μέσα του Μαρτίου 2024 ανέρχονται περίπου στους 1.200 και συγκεκριμένα 1.186. Το ίδιο διάστημα το 2023 ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 604. Παράλληλα, με χειροπέδες βρέθηκαν το ίδιο διάστημα φέτος και 42 διακινητές.

Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αίγυπτου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές ροές, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, το μεταναστευτικό είναι ένα καυτό ζήτημα και για τις δυο χώρες.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ πραγματοποίησε ταξίδι πριν από μερικές εβδομάδες στην Αίγυπτο εκεί όπου συναντήθηκε με την ομόλογη υπηρεσία στο πλαίσιο της διεύρυνσης συνεργασίας.

Λόγω των αυξημένων ροών, τα στελέχη της ΕΥΠ έχουν ξεκινήσει ήδη τη χαρτογράφηση των μεταναστών και των κυκλωμάτων. Εξετάζουν πόσοι και ποιοι ειναι οι αφιχθέντες, από που ήρθαν, πώς ταξίδεψαν, συλλέγουν στοιχεία για τον τιμοκατάλογο και όσες ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία τα διαβιβάζουν στους Αιγύπτιους καθώς η χώρα τους είναι η χώρα προέλευσης.

Τα κυκλώματα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης , θησαυρίζουν από τα «ταξίδια θανάτου» όπως χαρακτηρίζονται .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ταρίφα για τα «ταξίδια θανάτου», όπως χαρακτηρίζονται, που θησαυρίζουν τα κυκλώματα, αυξάνεται ανάλογα με την χώρα προορισμού , καθώς τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα εάν τελικά ο προορισμός είναι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία και Νορβηγία μέσω της χώρας μας, αλλά και της γειτονικής Ιταλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.