ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Στα όριά μας στην Κύπρο με τους αλλοδαπούς – Δεν πάει άλλο» – Στην Ελλάδα;

Θα μάθουμε επιτέλους πόσοι αλλοδαποί βρίσκονται στη χώρα;

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Στα όριά μας στην Κύπρο με τους αλλοδαπούς – Δεν πάει άλλο» – Στην Ελλάδα;

Στα όριά της αναφορικά με τους μετανάστες, ανέφερε ότι έχει έρθει η Κύπρος, ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

O Κύπριος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) η οποία δημοσιεύεται με τίτλο «Είμαστε στα όριά μας».

«Είναι ένα πραγματικά σημαντικό θέμα, διότι τους τελευταίους δύο, τρεις μήνες φτάνουν σχεδόν καθημερινά Σύροι από τον Λίβανο στην Κύπρο. Αλλά είμαστε νησιωτική χώρα και οι άνθρωποι παραμένουν στην Κύπρο», τόνισε ο Ν.Χριστοδουλίδης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή το 7% του πληθυσμού της Κύπρου είναι μετανάστες.

Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχει μεν συνεργασία σε διμερές επίπεδο με τον Λίβανο, ώστε να σταματήσουν αυτές οι ροές, συγχρόνως, όμως, πρέπει να συζητηθεί και το γεγονός ότι συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας σήμερα είναι de facto ασφαλείς, γι’ αυτό και «ζητούμε ρητά να χαρακτηριστούν συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας ως ασφαλείς περιοχές».

Ερωτηθείς για το εάν αν η Κύπρος έχει φτάσει στα όριά της σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δηλώνει:

«Αρκετά. Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες. Είμαστε στα όριά μας και δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε αυτή τη ροή προσφύγων.

Για αυτό ζήτησα από την ΕΕ βοήθεια και αποφάσισα να αναστείλω την εξέταση νέων αιτήσεων ασύλου. Για εμάς είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Δεν είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση».

Αυτά είπε ο Κύπριος πρόεδρος, βλέποντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Και το θέμα δεν αφορά μόνο την Κύπρο. Αφορά και την Ελλάδα η οποία δεν έχει κανένα έλεγχο στις πύλες εισόδου, παρά μόνο σε αυτές της εξόδου.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα του Kontra News με μεγάλη καθυστέρηση οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι 800 μαχητές του ISIS που ήταν επικηρυγμένοι από το καθεστώς Ασαντ πέρασαν στην Ελλάδα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη σε μια περίοδο κατά την οποία η κρίση στη Μέση Ανατολή εγκυμονεί κινδύνους για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί που συνδέονται με τον ISIS κατάφεραν να περάσουν πρώτα στην Κύπρο. Πρόκειται για περίπου 3.000 Σύρους που είναι επικηρυγμένοι από τον Ασαντ.

Στη συνέχεια εκμεταλλευόμενοι τους χαλαρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο της Κύπρου, 800 από αυτούς έφτασαν στην Ελλάδα.

Μετά από απόρρητη ενημέρωση της Μοσάντ, χτύπησε κόκκινος συναγερμός σε Αθήνα, αλλά πλέον είναι αργά. Δεν έχουν ιδέα που βρίσκονται.

Στην Ελλάδα όμως τι γίνεται; Υπήρξε ποτέ κάποιος σε ανάλογη θέση ευθύνης που να είπε “Αρκετά;”.

Ουδείς.

Πόσους αλλοδαπούς έχει η Ελλάδα; Ουδείς γνωρίζει!

Τα όσα στοιχεία υπάρχουν είναι αντιφατικά και αυθαίρετα ακόμη και από “επίσημες” πηγές όπως η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το 2006 στην Ελλάδα υπήρχαν 695.979 αλλοδαποί από την Ευρώπη (να μην συγχέεται με την ΕΕ φυσικά) (605.758) και μικρότερος αριθμός από την Ασία (70.647) και την Αφρική (15.237).

Έως το 2011 ο αριθμός είχε εκτοξευθεί;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, 2.037.196 άτομα (ποσοστό 18,8%, των μόνιμων κατοίκων) ήταν αλλοδαποί κυρίως μουσουλμάνοι η πλειονότητα των οποίων είχε μπει φυσικά στη χώρα παράνομα.

Ξαφνικά η ίδια υπηρεσία η ΕΛ.ΣΤΑΤ μας ανακοινώνει το 2021 ότι περίπου 1,2 εκατ. αλλοδαποί είχαν… εξαφανιστεί.

Όπως αναφέρει σε για την απογραφή του 2021 ο μόνιμος πληθυσμός της Ελλάδας ανερχόταν στα 10.482.487 εκ των οποίων οι αλλοδαποί ήταν μόνο… 765.598 αριθμός μειωμένος κατά 16,1% σε σύγκριση με την απογραφή του 2011, αποτελώντας πλέον το… πολύ καθωσπρέπει 7,3% του πληθυσμού της χώρας, ενώ το 2011 αποτελούσαν το 18,8%.

Που πήγε το υπόλοιπο 1,2 εκατ. περίπου; Πήραν ελληνική ιθαγένεια; Εξαφανίστηκαν; μετανάστευσαν;

Τα ίδια στοιχεία επικαλείται και το υπουργείο Μετανάστευσης λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 748.709 μετανάστες “που προσοχή διέμεναν νόμιμα” στην Ελλάδα μέχρι το Φεβρουάριο του 2023.

Πόσοι είναι οι παράνομοι. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, και δικαίως λέει ότι το 7% των αλλοδαπών είναι το μέγιστο όριο . Το 2011 στην Ελλάδα οι αλλοδαποί είχαν φτάσει το 20% αλλά ποτέ κανείς δεν είπε τίποτα.

Και πως να πει, αφού στην Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει να έρχονται νέοι μουσουλμάνοι αλλοδαποί:

Σύμφωνα με το ίδιο το λιμενικό στις 17 Απριλίου τις πρώτες πρωινές ώρες, ενημερώθηκε η λιμενική αρχή της Τήλου από τον οικείο Αστυνομικό Σταθμό για την ύπαρξη ατόμων σε βραχώδη περιοχή στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Δηλαδή το λιμενικό το ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ καθώς δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα.

Και η ανακοίνωση συνεχίζεται με το γνωστό τροπάριο:

Δηλαδή αμεσότατοι αντιμετώπιση της κατάστασης, από την αποβίβαση 25 μουσουλμάνων αλλοδαπών δηλαδή μεταφορά τους με πλωτό με απόλυτη ασφάλεια και εξαιρετική ακρίβεια στο λιμένα Τήλου και στη συνέχεια υποτιθέμενη ταυτοποίηση, (αφού έρχονται χωρίς χαρτιά) και προώθηση στην ενδοχώρα.

Το παραπάνω συμβάν είναι απλώς ενδεικτικό. Συμβαίνουν κάθε μέρα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία το πρώτο τρίμηνο του 2024 εισέβαλαν παρανόμως στην Ελλάδα 10.954 αλλοδαποί διαγράφοντας ρεκόρ οκταετίας.

Στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το θάρρος και ευθυκρισία να πει την αλήθεια. Στην Ελλάδα πότε θα πουν την αλήθεια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.