ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νότια Προάστια: Υπάλληλος παιδικού σταθμού κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε 3χρονο αγόρι

Η καταγγελία των γονιών

Νότια Προάστια: Υπάλληλος παιδικού σταθμού κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σε 3χρονο αγόρι

Ένα 3χρονο αγόρι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από υπάλληλο δημοτικού παιδικού σταθμού στα Νότια Προάστια της Αττικής, σύμφωνα με την σοκαριστική καταγγελία των γονιών του. 

Σε εξέλιξη είναι Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και έρευνες της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα έγιναν – όπως αναφέρει η καταγγελία- στην τραπεζαρία του δημοτικού βρεφονηπιακού – παιδικού σταθμού.

Όπως κατήγγειλαν οι γονείς του τρίχρονου αγοριού, κάποια στιγμή ένας εργαζόμενος γενικών καθηκόντων και όχι παιδαγωγός, πλησίασε το τρίχρονο αγοράκι και τότε -όπως τους είπε- ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατέβασε το παντελόνι του και άφησε υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου στο παιδί.

Οι γονείς του αγοριού προχώρησαν σε καταγγελία την 1η Φεβρουαρίου εναντίον του υπαλλήλου του βρεφονηπιακού σταθμού, γνωστοποιώντας το περιστατικό και στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες συλλέγουν καταθέσεις.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η καταγγελία στη διοίκηση του παιδικού σταθμού, ο εν λόγω εργαζόμενος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Παράλληλα, αρκετοί γονείς άλλων παιδιών που θορυβήθηκαν από το περιστατικό, έστειλαν εξώδικο προς τον βρεφονηπιακό- παιδικό σταθμό, αλλά και στον οικείο δήμο που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του.

Μεταξύ άλλων στο εξώδικο αναφέρεται ότι:

“Επειδή ως γονείς των παιδιών που φοιτούν στον εν λόγω βρεφονηπιακό σταθμό δηλώνουμε ότι έχουμε σοκαριστεί και ανησυχούμε, καθώς τυχόν διάγνωση τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος υπό του καταγγελλόμενου θα συνεπαγόταν ταυτόχρονα και ελλιπή εποπτεία – επίβλεψη και φύλαξη των παιδιών μας και την έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Επειδή η ως άνω καταγγελία κλόνισε την εμπιστοσύνη μας στον παιδικό σταθμό, ενώ κάποιοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, ενώ άλλοι τα στέλνουν αλλά δεν τα αφήνουν να κοιμηθούν σε αυτόν. (…)

Επειδή νιώθουμε υποχρέωση απέναντι στους γονείς και το παιδί που προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία και θεωρούμε ηθικό καθήκον μας να συνδράμουμε στην ψυχολογική υποστήριξή τους και στην πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος καλούμε:

α) τον παιδικό σταθμό να ενημερώσει άμεσα και λεπτομερώς όλους τους γονείς σχετικά με τις συνθήκες εποπτείας-επίβλεψης και φύλαξης των παιδιών που φιλοξενούνται στο σταθμό της καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτόν,

β) να προγραμματίσει άμεσα συνάντηση-ενημέρωση σχετικά με θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Άλλωστε η καθορισθείσα συνάντηση/ενημέρωση γονέων που αναβλήθηκε, είχε ως βασικό θέμα την παιδική κακοποίηση”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.