ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι συνομιλίες που «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αίγιο – «Βαποράκι» ένας ανήλικος

Ο 16χρονος τηρεί «σιγή ιχθύος» αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος

Οι συνομιλίες που «καίνε» το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αίγιο – «Βαποράκι» ένας ανήλικος

Σήμερα (9/11) θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια, οι τρεις νεαροί συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Αίγιο.

Πρόκειται για τον 16χρονο μαθητή Λυκείου, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη Δευτέρα, σε «καβάτζα» κοντά στον οικισμό Φωνησκαριά, όπου εντοπίστηκαν περίπου 900γρ κάνναβης, 34 γρ. κοκαΐνης και 182 γρ. άγνωστη λευκή ουσία, σε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και τους 18χρονο Αιγιώτη και 21χρονο αλβανικής καταγωγής που απασχολούνται σε οικοδομικές εργασίες και οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο ανήλικος που τηρεί «σιγή ιχθύος» αναφορικά με τη δράση του κυκλώματος, ισχυριζόμενος πως φοβάται για τη ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» χθες, προχώρησε στο διορισμό νέου δικηγόρου, καθώς φέρεται να υπήρξε διαφωνία ως προς την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθείτο κατά την απολογία του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μετά την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, σήμερα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για ν’ απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι συνομιλίες

Και μπορεί και οι τρεις κατηγορούμενοι να αποποιούνται τις κατηγορίες και την οποιαδήποτε συμμετοχή στη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης σε στέκια του Αιγίου, φαίνεται ωστόσο να τους «καίνε» οι μεταξύ τους συνομιλίες. «Ραντεβού», παραγγελίες και χρηματικά ποσά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», εντοπίστηκαν καταγεγραμμένα στα κινητά τηλέφωνα τους, που κατασχέθηκαν και μπήκαν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο «εγκέφαλος»

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «εγκεφάλου» και ανήλικου συγγενικού του προσώπου. Ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής φαίνεται πως κατάφερε να διαφύγει μαζί με τον ανιψιό του από το Αίγιο με προορισμό περιοχή της Αττικής, ωστόσο συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας.

Ο καταζητούμενος κατά πληροφορίες λάτρης της πυγμαχίας και πολυτελών οχημάτων, φέρεται πως «στρατολογούσε» έναντι αμοιβής ανήλικους, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την «ανωνυμία» του. Στην περίπτωση του 16χρονου, η έναρξη της παράνομης δραστηριότητας του, προσδιορίζεται χρονικά προ 2ετίας, σε ηλικία δηλαδή 14 ετών. Το όνομα του 30χρονου, είχε «ακουστεί» σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Τέμενη Αιγίου, ενώ πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος φέρεται να έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε κεντρικό επίπεδο, για υποθέσεις εκβίασης καταστηματαρχών, στην Αττική.

Οι έρευνες

Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. λυόμενο ιδιοκτησίας του 30χρονου στην Τριάντειο στην Κουλούρα Αιγίου, ερευνήθηκε καθώς πληροφορία ήθελε να χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η πληροφορία που διακινήθηκε πως πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σχολείο, του 16χρονου, δεν επιβεβαιώνεται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.