ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΕΔΗΝ: «Δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή μαραζώνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου»

«Τα κακοποιούσε το οικογενειακό περιβάλλον και τώρα το κράτος πρόνοιας»

ΠΟΕΔΗΝ: «Δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή μαραζώνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου»

Για 15η μέρα παραμένουν στο νοσοκομείο τα δύο αδελφάκια, που φέρεται να έπεσαν θύματα κακοποίησης από την ίδια την μητέρα τους, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

«Δύο παιδιά, με εισαγγελική εντολή, μαραζώνουν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Τα κακοποιούσε το οικογενειακό περιβάλλον και τώρα το κράτος πρόνοιας» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπληρώνει πως «είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας, τα δεκάδες “παρκαρισμένα” κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νοσοκομεία. Έρχονται υποτίθεται για εξετάσεις, είναι καλά στη υγεία τους, αλλά παραμένουν εκεί επί μακρόν ελλείψει προνοιακών μονάδων. Η απουσία του κράτους πρόνοιας κακοποιεί τα άτυχα αυτά παιδιά που αξίζουν τη κάθε στήριξή μας, για δεύτερη φορά μετά το οικογενειακό τους περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μία υπόθεση μάλιστα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Δύο παιδιά 9 ετών κορίτσι και 12 ετών αγόρι βρίσκονται 15 ημέρες στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή λόγω κακοποίησης από το οικογενειακό περιβάλλον. Τι φταίνε αυτά τα παιδιά και τιμωρούνται έτσι; Ζητάνε να συνεχίσουν το δημοτικό σχολείο τους, ζητάνε να συνεχίσουν τη ξένη γλώσσα, ζητάνε να συνεχίσουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες και εμείς δεν ικανοποιούμε αυτά τα αυτονόητα αιτήματα των παιδιών. Αντιθέτως, τα έχουμε 15 ημέρες φυλακισμένα στο νοσοκομείο».

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, δεν επιτρέπεται η είσοδος στη μητέρα, η οποία κατηγορείται πως τα κακοποιούσε, παρά μόνο σε συγγενείς. «Η μητέρα επιμένει να τα επισκεφθεί. Ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φθάσει;», αναφέρει και γνωστοποιεί ότι ενώ αρχικά τα παιδιά ήταν καλά, τώρα πια έχει επιδεινωθεί η ψυχολογική τους κατάσταση και ζητούν να φύγουν από το νοσοκομείο. Παράλληλα, όπως ενημερώνει, υπάρχει αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο και διαταράσσεται ιδιαίτερα η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής. Τα δύο παιδάκια φυλάει ένας εργαζόμενος την βάρδια, χωρίς άλλη ασφάλεια, όπως επισημαίνει. «Εάν τα παιδιά αυτά εξέλθουν λάθρα από το νοσοκομείο τι περιμένει τους συναδέλφους; Θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο», λέει και υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Οκτώβρη συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, όταν ένα κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στη παιδιατρική κλινική επί μήνες, με εισαγγελική εντολή, έπεσε θύμα αρπαγής από τον πατέρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η νοσηλεύτρια βάρδιας συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και δικάσθηκε για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο εισαγγελέας πρότεινε τη καταδίκη της και αθωώθηκε από τους δικαστές με 2 προς 1 ψήφους. Ποιος συνάδελφος θέλει να ξαναζήσει κάτι τέτοιο; Τι φταίνε τα παιδιά; Γιατί είναι απών το κράτος πρόνοιας; Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας αναρωτήθηκε κανείς τι γίνονται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά;», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.