Δέχτηκε ακόμη και SMS «επιβεβαίωσης στο κινητό του

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ένας ανυποψίαστος πολίτης από το Ρέθυμνο έπεσε θύμα απάτης, όταν θέλησε να μπει στο e-banking του από την ιστοσελίδα της τράπεζας στο Ίντερνετ, αλλά χωρίς να αντιληφθεί «έπεσε» σε μια παρόμοια που είχαν στήσει άγνωστοι!

Η ιστοσελίδα ήταν πανομοιότυπη με της τράπεζας του κι έτσι ο άτυχος συναλλασσόμενος δεν αντιλήφθηκε την κομπίνα, με αποτέλεσμα να πληκτρολογήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό. Μάλιστα, δέχθηκε και sms στο κινητό του με το προσωρινό κωδικό επιβεβαίωσης της συναλλαγής, τον οποίο επίσης πληκτρολόγησε.

Στη συνέχεια, διαπίστωσε ότι η αρχική σελίδα που νόμιζε ότι ήταν της τράπεζας δεν τον άφηνε να κάνει είσοδο και φαντάστηκε ότι είχε «πέσει» το σύστημα. Όμως, την επόμενη μέρα που μπήκε στην -πραγματική, αυτή τη φορά- ιστοσελίδα της τράπεζας, «πάγωσε» καθώς διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 15.000 ευρώ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, που προσπαθεί να εντοπίσει τον λογαριασμό στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα και τον δικαιούχο του.