Στις υποκλοπές έρχεται το μεγάλο «μπαμ«...

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης γνωστής γκαλερί Γιώργος Τσαγκαράκης για πλαστούς πίνακες και αρχαιοκαπηλεία

«Τα αντίγραφα των πινάκων είναι δικά μου, όχι προς πώληση», δηλώνει - Κατασχέθηκαν και 200.000 ευρώ σε μετρητά

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης γνωστής γκαλερί Γιώργος Τσαγκαράκης για πλαστούς πίνακες και αρχαιοκαπηλεία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Συνελήφθη ο Γιώργος Τσαγκαράκης, ιδιοκτήτης της γνωστής γκαλερί «Tsagarakis» στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται σε έργα τέχνης και θρησκευτικά κειμήλια για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι εκλάπησαν και επιχειρείται να πωληθούν παρανόμως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε έρευνα που έγινε από στελέχη της ΔΑΟΕ σε αποθήκη που διατηρεί ο επιχειρηματίας στην περιοχή του Ελληνικού, εντοπίστηκαν πάνω από 300 πλαστοί πίνακες και περισσότερα από 200.000 ευρώ σε μετρητά.

Κατά τις ίδιες πηγές, αφορμή για την έρευνα στάθηκε μια ανάρτηση του γνωστού γκαλερίστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου παρουσίαζε προς πώληση ένα Ευαγγέλιο χρονολογίας του 1745, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Το Ευαγγέλιο, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, ελέγχεται από ειδικούς ως προς την γνησιότητα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στην γκαλερί αρκετά μετρητά και πίνακες.

Αναφέρεται επίσης, από αρμόδιες πηγές, ότι οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί στον εντοπισμό και την εξάρθρωση ομάδων που δραστηριοποιούνται στην αρχαιοκαπηλία, αναζητούν κι ένα ιερό ευαγγέλιο που χρονολογείται από το 1700.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Τσαγκαράκη

«Η εταιρεία ΓΚΑΛΕΡΙ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΕΠΕ δεν εμπορεύεται τους συγκεκριμένους πίνακες ζωγραφικής που βρέθηκαν στις αποθήκες της εταιρείας, διότι αποτελούν προσωπική περιουσία και προσωπική συλλογή του κ. Τσαγκαράκη και προέρχονται από κληροδότημα από τους θανόντες γονείς του.

Η κατοχή των συγκεκριμένων αλλά και των περισσότερων έργων τέχνης ανάγεται προ τεσσαρακονταετίας, ως προσωπικά και συλλεκτικά αντικείμενα της οικογένειας του κ. Τσαγκαράκη.

Σχετικά με το Ευαγγέλιο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η εταιρεία ήδη έπραξε τα δέοντα προκειμένου να το παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να αξιολογήσουν τη γνησιότητα, την χρονολογία του και την πιθανότητα αγοράς του από το ελληνικό δημόσιο, διότι η εταιρεία δεν διαθέτει έμπειρο γνώστη θρησκευτικών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων».

Γιώργος Τσαγκαράκης: Τι είπε για τους πλαστούς πίνακες

Ορισμένοι από τους πίνακες κατά τα φαινόμενα είναι πλαστοί, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να υποστηρίζει πως τους έφεραν οι ιδιοκτήτες τους για έρευνα αυθεντικότητας, εξηγώντας πως ο ίδιος δεν τους είχε προς πώληση.

Ο γνωστός γκαλερίστας δεν έχει δικαιολογήσει την παρουσία του μεγάλου χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του, με τους αστυνομικούς να αναζητούν την πηγή προέλευσής τους.

Τέλος, ο κ. Τσαγκαράκης δηλώνει αθώος και καθαρός.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.