ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη είχε στην κατοχή της καριοφίλια και εικόνες από την Ελληνιστική και την Βυζαντινή περίοδο (φώτο)

Συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη είχε στην κατοχή της καριοφίλια και εικόνες από την Ελληνιστική και την Βυζαντινή περίοδο (φώτο)

Μια 70χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνελήφθη από τις Αρχές, είχε στην κατοχή της σπαθιά, καριοφίλια, πιστόλες, θρησκευτικές εικόνες, γιαταγάνι, σταυρό τέμπλου και πολλά ακόμη αρχαία αντικείμενα.

Η γυναίκα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούσε ως κρυψώνες του θησαυρού που κατείχε δύο σπίτια αλλά και τον χώρο εργασίας της.

Σε βάρος της 70χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και της Νομοθεσίας «Περί Όπλων».

Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 70χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και της Νομοθεσίας «Περί Όπλων».

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (16-02-2024), πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν δύο (2) κατ’ οίκον έρευνες και μία (1) σε εργασιακό χώρο της συλληφθείσας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά.

(1) κεραμικό αντικείμενο αρχαίων χρόνων, (52) κεραμικά, εκ των οποίων τα 10 κεραμικά χρονολογούνται στα αρχαία χρόνια (Ελληνιστική περίοδος 4ος αι π.χ.),

42 κεραμικά αντικείμενα που χρονολογούνται πριν το 1453 στη Βυζαντινή περίοδο, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερης αρχαιολογικής και οικονομικής αξίας,

(24) θρησκευτικές εικόνες, (1) σταυρός τέμπλου μεταβυζαντινών χρόνων και (2) μεταλλικοί σταυροί, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά σε «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς»,

(12) μεταλλικές πόρπες, (8) μεταλλικά αντικείμενα, (1) φλουρί και (1) γιαταγάνι, τα οποία είναι λαογραφικού ενδιαφέροντος και θα αποδοθούν στο αρμόδιο μουσείο για εκτίμηση και περαιτέρω διερεύνηση,

(2) πιστόλες, (2) σπάθες, (2) καριοφίλια, (1) πιστόλι με (4) γεμιστήρες εκ των οποίων οι (2) περιείχαν από (6) φυσίγγια, καθώς και (105) φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.