ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – «Ήρθε το παιδί να με προστατεύσει και το χτύπησε – Είναι επικίνδυνος»

«Ένιωθα φόβο. Λόγω οικονομικών προβλημάτων όμως, και για χάρη του παιδιού έμενα και δεν έφευγα»

Θεσσαλονίκη: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – «Ήρθε το παιδί να με προστατεύσει και το χτύπησε – Είναι επικίνδυνος»

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με θύμα μια 46χρονη γυναίκα και τον 13χρονο γιο του ζευγαριού.

Δράστης της υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, ο 50χρονος σύζυγος από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να όρμησε για να χτυπήσει την σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους, τη στιγμή που η 46χρονη του ζήτησε χρήματα για να πληρώσει τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού.

Η 46χρονη γυναίκα μιλάει και συγκλονίζει περιγράφοντας όσα έζησε με τον σύζυγο της και πατέρα του παιδιού τους:

«Έζησα 14 χρόνια με αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν μία ζωή πολύ δύσκολη με φόβο και πόνο. Θυμάμαι πως ακόμα και τον πρώτο καιρό που ήμουν έγκυος είχαμε μαλώσει και ήθελε να φύγει. Είναι ένας άνθρωπος που βγάζει πολύ βία. Έχει πάρα πολλά νεύρα και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Ούτε το παιδί μας. Έπρεπε τόσα χρόνια εγώ να καταπίνω όλα αυτά τα συναισθήματα που μου προκαλούσε η συμβίωση μαζί του».

«Ένιωθα φόβο. Λόγω οικονομικών προβλημάτων όμως, και για χάρη του παιδιού έμενα και δεν έφευγα. Μέχρι που δεν άντεξα άλλο. Καταπίεζα πολύ τον εαυτό μου. Μια καλή κουβέντα δεν άκουσα ποτέ. Σήκωνε χέρι και ορμούσε με πολύ μεγάλη ευκολία ακόμα και στο παιδί. Προσπαθούσα να τον απωθώ. Προσπαθούσα να κρατήσω την οικογένεια άλλα μόνο εγώ προσπαθούσα. Ένιωθα θυμό και απογοήτευση. Τον ενδιέφερε μόνο ο εαυτός του. Πάντα είχα τον νου μου στο να μην κάνει κάτι κακό. Για αυτό τον λόγο μάζεψα και έκρυψα και τα μαχαίρια από το σπίτι μας. Ήταν πολύ επικίνδυνος. Θα μπορούσε να κάνει το οτιδήποτε».

Χτύπησε το παιδί

«Τη Δευτέρα που μας πέρασε του ζήτησα να μας αφήσει κάποια χρήματα, συγκεκριμένα 20 ευρώ, γιατί το παιδί χρειαζόταν να κάνει κάποια ιδιαίτερα μαθήματα στα Μαθηματικά. Μου απάντησε ότι δεν τον ενδιέφερε και μου είπε να πάω να βρω μόνη μου χρήματα. Νευρίασε, μου όρμησε, ήρθε το παιδί να με προστατεύσει. Χτύπησε και το παιδί, του επιτέθηκε και το γρατζούνισε στα χέρια.

Και επειδή έχει ξαναγίνει αυτό, το παιδί μου είχε ζητήσει να πάρω πολλές φορές το 100 και να κάνω καταγγελία. Και τώρα το κατήγγειλα. Το ορκίστηκα και στον εαυτό μου. Τώρα πλέον του έκανα μήνυση. Με πολύ φόβο αλλά είπα ότι πρέπει να το κάνω. Τώρα πλέον και εγώ και το παιδί μου προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό και με τη βοήθεια ψυχολόγου να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 50χρονος άνδρας συνελήφθη μετά την καταγγελία της γυναίκας και την Τετάρτη 24/04 οδηγήθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής με τους όρους ο άντρας να απομακρυνθεί από το σπίτι που μένουν η γυναίκα και το παιδί και της απαγόρευσης προσέγγισης τους σε απόσταση 100 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.