ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε οικιακή βοηθός για κλοπή χρηματοκιβωτίου με κοσμήματα 500.000 ευρώ

Η 28χρονη βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον «στενό κύκλο» των υπόπτων

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε οικιακή βοηθός για κλοπή χρηματοκιβωτίου με κοσμήματα 500.000 ευρώ

Μία οικιακή βοηθός από τη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη καθώς κρίθηκε ένοχη για συνέργεια σε κλοπή χρηματοκιβωτίου από διαμέρισμα όπου εργαζόταν. 

Η λεία της, πολύτιμα κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ, καθώς και μετρητά, αξίας 8.000 ευρώ. Η κλοπή έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019 και εξιχνιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι από άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η 28χρονη επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείτο, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε 47χρονος συμπατριώτης της που κατηγορείται ως συνεργός, εκπροσωπούμενος από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τα μέλη της συμμορίας

Ως φυσικοί δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν από δύο άνδρες -40 και 53 ετών- που φέρεται να διέφυγαν στο εξωτερικό μετά την πράξη τους .

Οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση αξιοποιώντας τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η οικιακή βοηθός με έναν από τους φυσικούς δράστες αλλά και την ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη του Ι.Χ. αυτοκίνητου που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους και διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 47χρονο.

Η 28χρονη βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στον «στενό κύκλο» των υπόπτων αφού διέθετε κλειδί από το διαμέρισμα, όπου κατά τις αστυνομικές έρευνες δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης.

Κατά τη δίκη προέκυψε ότι η 28χρονη είχε κληθεί να αναπληρώσει για μικρό χρονικό διάστημα την βασική οικιακή βοηθό ιδιοκτήτριας του χρηματοκιβωτίου, κατόπιν σχετικών συστάσεων που παρείχε η δεύτερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Αρχές ερεύνησαν πιθανή εμπλοκή και της βασικής οικιακής βοηθού χωρίς να προκύψει κάτι εις βάρος της. Η 28χρονη κατηγορούμενη στην απολογία της δήλωσε αθώα, αρνούμενη κάθε συμμετοχή στην κλοπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.