ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανατροπή στην Κω με το νεκρό βρέφος: Πνιγμός από τροφή η αιτία του θανάτου – Παλαιότερα τα τραύματα (upd)

Δεν εντοπίστηκαν από τον ιατροδικαστή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης - Το παιδί έφερε εκδορές και μώλωπες στο κορμί του

Ανατροπή στην Κω με το νεκρό βρέφος: Πνιγμός από τροφή η αιτία του θανάτου – Παλαιότερα τα τραύματα (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 21/4 – 10.56): Από κατάποση τροφής πέθανε τελικά το κοριτσάκι ενός έτους στην Κω σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα αποτελέσματα το μωρό δεν φέρει τελικά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες ενώ τα τραύματα ήταν παλαιότερα.

Οι γονείς ωστόσο θα συλληφθούν για έκθεση ανηλικού.

Οι γείτονες που γνωρίζουν την οικογένεια λένε ότι ο πατέρας ήταν μπλεγμένος και με ναρκωτικά, χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και είχαν ειδοποιήσει την πρόνοια, η οποία όμως δεν βοήθησε την οικογένεια.


Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (20/4) στην Κω καθώς βρέφος ενός έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Οι γονείς του παιδιού διαμένουν μόνιμα σε περιοχή της κεντρικής Ελλάδας αλλά βρίσκονται στο νησί το τελευταίο διάστημα για λόγους εργασίας. Η οικογένεια έχει ακόμη ένα παιδί και σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είναι έγκυος.

Το παιδί σύμφωνα με όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, έφερε όχι μόνο εκδορές και μώλωπες στο κορμί του, αλλά και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Η αστυνομία έχει λάβει 10 καταθέσεις από γιατρούς αλλά και γείτονες, ενώ αναμενόταν να διενεργηθεί και αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, η 24χρονη μητέρα του παιδιού που είναι Ρομά διαπίστωσε στις 19:45 χθες το απόγευμα ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της και άρχισε να φωνάζει, καλώντας σε βοήθεια.

Ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στο σπίτι ώστε να βοηθήσουν. Μισή ώρα αργότερα, η μητέρα κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ, ενώ ένοικος της πολυκατοικίας της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο στις 20:25 και διαπίστωσε πως το μωρό δεν ανέπνεε.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Το παιδί κατέληξε στις 20:45 του Σαββάτου.

Οι γιατροί παρατήρησαν τις εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του αλλά και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Αμέσως στο Τμήμα Ασφαλείας της Κω, προσήχθησαν η μητέρα και ο πατέρας του βρέφους που βρίσκονταν στο Νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά στα τραύματα που έφερε το βρέφος, οι γονείς δήλωσαν πως προέρχονται είτε από τον αδερφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από ατυχήματα ενώ για τα σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσαν άγνοια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο άτυχο βρέφος θα γίνει σήμερα νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του. Η προανάκριση συνεχίζεται ενώ στο διαμέρισμα της οικογένειας θα γίνει αυτοψία. Η αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις τόσο από τους γείτονες όσο από τους γιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του παιδιού έχει απασχολήσει τις αρχές με πορνογραφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.