Συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για νέα συνοριακή δίοδο στις Πρέσπες

Συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για νέα συνοριακή δίοδο στις Πρέσπες

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός – Μάρκοβα Νόγκα, στην περιοχή των Πρεσπών υπέγραψαν η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Σία Αναγνωστοπούλου, και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη που υπογράφεται στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οποία αναμένεται να συμβάλει στην επιπλέον ανάπτυξη των σχέσεων, στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο του Ζόραν Ζάεφ και το υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια. Η αποστολή που θα συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία θα είναι μαζί του, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα σχέδια για επίσκεψη στα Σκόπια αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τέταρτο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, όπου ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα επισκεφθεί σύντομα τα Σκόπια, συνοδευόμενος από μια επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας χθες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν έχει οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη, ανέφερε ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Μάλιστα, αποκάλυψε πως αναμένεται να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί, πρώτα η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εδώ στα Σκόπια, και ακολούθως να κάνω και εγώ ανταποδοτική επίσκεψη. Δεν έχουμε καθορίσει ημερομηνίες. Μόλις συμφωνηθούν θα τις ανακοινώσουμε άμεσα» είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να πει πότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.