Νέα ανεκδιήγητη δήλωση από Πελώνη: Η παρενόχληση του γαλλικού σκάφους στην ελληνική ΑΟΖ αφορά την Γαλλία!

Νέα ανεκδιήγητη δήλωση από Πελώνη: Η παρενόχληση του γαλλικού σκάφους στην ελληνική ΑΟΖ αφορά την Γαλλία!

Σε νέα ανεκδιήγητη δήλωση προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μάλλον δείχνει να μην έχει αντιληφθεί σε ποια θέση βρίσκεται και ποιες είναι οι ευθύνες που έχει.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τη νέα τουρκική πρόκληση νότια της Κρήτης όπου τουρκική φρεγάτα απείλησε γαλλικό ερευνητικό σκάφος, η κυβερνητική εκπρόσωπός απάντησε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Γαλλία!

Δεν γνωρίζουμε ποια η διαδικασία των απαρνήσεων της κυβερνητικού εκπροσώπου, δηλαδή εάν υπάρχει συνεννόηση με την κυβέρνηση η απαντά στην τύχη και όπως της έρθει εκείνη τη στιγμή, αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ευθύνες για την κυβέρνηση είναι τεράστιες.

Αυτό που είπε η Α.Πελώνη ουσιαστικά ισοδυναμεί με παραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της στην ελληνική ΑΟΖ, την ΑΟΖ που έχει υπογράψει με την Αίγυπτο καθώς το γαλλικό πλοίο βρίσκεται στην περιοχή κατόπιν άδειας της Ελλάδας!

Και ενώ αυτό εκτελεί έρευνες σε ελληνική περιοχή, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναφέρει ότι αυτό το θέμα δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά ποιον; Τη Γαλλία!

Η Α.Πελώνη απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους “L’Atalante” εντός της ελληνικής ΑΟΖ, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος, στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ με την αιγυπτιακή, δηλαδή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, απάντησεQ

«Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά,

θα επαναλάβω ότι εμείς στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα για να υπάρξει σε μία πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και το κομμάτι αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα».

Δείτε το βίντεο στο 15:21

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.