ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα Επιτελεία προσπαθούν να κάνουν «stealth» τα UH-1H Huey! – «Θα πολεμήσουμε με ότι διαθέτουμε»

Τα Επιτελεία προσπαθούν να κάνουν «stealth» τα UH-1H Huey! –  «Θα πολεμήσουμε με ότι διαθέτουμε»

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κατανοήσει ότι για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, πάνω απ΄όλα θα πρέπει να στηριχθούν στους εαυτούς τους και τις ιδέες τους και όχι στην πολιτική ηγεσία.

Αφού λοιπόν για την συντήρηση π.χ του ελληνικού Στόλου θα διατεθούν μόλις 4 εκατ. ευρώ και παρόμοιες δαπάνες θα υπάρχουν σε όλους τους Κλάδους αποφάσισαν τα Επιτελεία να επικεντρωθούν σε ότι έχουν και διαθέτουν γιατί με αυτά θα πολεμήσουν και με τίποτε άλλο.

Έτσι το 307 ΠΕΒ και οι τεχνίτες του προχωρούν στην δημιουργία διάταξης ανακατεύθυνσης ροής καυσαερίων στο ακροφύσιο του κινητήρα των Ε/Π UH-1H HUEY της 1ης ΤΑΞΑΣ για μείωση του θερμικού ίχνους!

Δηλαδή να μειωθεί η υπέρυθρη «υπογραφή» του κινητήρη προκειμένου να αυξηθεί οσο μπορεί η επιβιωσιμότητα κυρίως σε φορητά αντιαεροπορικά βλήματα.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως λόγω έλλειψης αγορών νέων οπλικών συστήμάτων οι ελληνικές ΕΔ καταφεύγουν στην λύση της «ένδοξης» ελληνικής «πατέντας».

«Πατέντες» συνήθως κάνουν χώρες που τελούν υπό εμπάργκο και προσπαθούν να κρατήσουν την στρατιωτική τους ισχύ με κάθε τρόπο, άλλωστε τα μνημόνια δέκα ετών ουσιαστικά επέβαλαν εμπάργκο στις ελληνικές ΕΔ.

Μπορεί να ακούγεται… κάπως αλλά τα Επιτελεία κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τις ΕΔ σε αξιόμαχο επίπεδο και επειδή γνωρίζουν πως αν γίνει κάτι, θα κληθούν να πολεμήσουν με βασικό «κορμό» των μεταφορικών ελικοπτέρων τα «αρχαία» UH-1H HUEY (όπως και τα ακόμη «αρχαιότερα» ΤΟΜΠ Μ-113 θα είναι αυτά που θα μεταφέρουν τον Έλληνα στρατιώτη δίπλα στα Leopard 2).

Άλλωστε αυτό διδάσκεται και στις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος διεξάγεται με τα διαθέσιμα όχι με αυτά που χρειάζονται για να διεξαχθεί από θέση ισχύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/isozygio/status/1229130022763536387

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.