Η μετά το Μνημόνιο εποχή για τον Ελληνικό Στρατό είναι δύσκολη αλλά τα στελέχη δεν τα παρατάνε (βίντεο)

Η μετά το Μνημόνιο εποχή για τον Ελληνικό Στρατό είναι δύσκολη αλλά τα στελέχη δεν τα παρατάνε (βίντεο)

Ο Ελληνικός Στρατός έχει πληγεί, όπως και οι άλλοι δύο Κλάδοι των ΕΔ, το Ναυτικό και η Αεροπορία, σε μεγάλο βαθμό από την οκτάχρονη οικονομική καταστροφή που έπληξε την χώρα.

Εχοντας παύσει ουσιαστικά να εξοπλίζεται με νέα οπλικά συστήματα από την ημέρα παραλαβής του τελευταίου Leopard-2HEL, προσπαθεί να μειώσει το χάσμα που κάθε μέρα μεγαλώνει από τον πιθανότερο αντίπαλό του, τον τουρκικό Στρατό, με όσο το δυνατόν πιο σκληρή εκπαίδευση.

Σημαντικά ταλαιπωρημένος από την υπο-απόδοση των σειρών εκπαίδευσης των στρατευσίμων λόγω δημογραφικού και άλλων προβλημάτων, επιχειρεί να συγκεντρώσει την ισχύ του στους τομείς των τεθωρακισμένων, του πυροβολικού και των ειδικών δυνάμεων.

Εσχάτως έχει ενεργοποιηθει σε μεγάλο βαθμό και η εθνοφρουρά σε Εβρο και νησιά Αιγαίου, καθώς η επάνδρωση των μονάδων είναι προβληματική. Είναι ίσως η καλύτερη λύση. Ισως και η μοναδική.

Εν πάση περιπτώσει, εν αναμονή της λύσης του προβλήματος επάνδρωσης και υπο-εξοπλισμού του, τα μόνιμα ή ημιμόνιμα στελέχη κάνουν ότι μπορούν με το πενιχρό εισόδημά τους. Και συναποτελούν μια αξιόπιστη, υπό προϋποθέσεις, δύναμη αποτροπής.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του ΕΣ:

Και μία σύγκριση «στα χαρτιά», με τον ιστορικό αντίπαλο στα πεδία των μαχών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.