ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αδιανόητη διαταγή ΓΕΣ στους διοικητές των νησιών: «”Βάφτισαν” απλά “μετανάστες” τους παράνομους μετανάστες»

Αδιανόητη διαταγή ΓΕΣ στους διοικητές των νησιών: «”Βάφτισαν” απλά “μετανάστες” τους παράνομους μετανάστες»

Ξανακτύπησε ο “Ρομελ” των δημοσίων σχέσεων, αντιστράτηγος του ΓΕΣ Γ.Καμπάw, με αδιανόητη διαταγή προς τους διοικητές των νησιών.

Η διοίκηση της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) η οποία υπάγεται στο ΓΕΣ έφτασε στο σημείο να εκδώσει διαταγή και να εγκαλέσει ούτε λίγο ούτε πολύ τα στελέχη και τους στρατιώτες που χρησιμοποιούν τις λέξεις «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης», γιατί θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στην διαταγή γίνεται λόγος για «αδόκιμους όρους» εκ μέρους του στρατιωτικού προσωπικού προς τους ανθρώπους που αποβιβάζονται στα νησιά ή διαμένουν στις δομές φιλοξενίας, καλώντας στελέχη και στρατιώτες να τους αποκαλούν «πρόσφυγες ή μετανάστες για να αποτυπώνεται η πραγματική διάσταση του φαινομένου χωρίς να θίγεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», γιατί παραλείπεται ο όρος «παράνομος μετανάστης»;

Γνωρίζει η ΑΣΔΕΝ εκ των προτέρων πως οι Τούρκοι διακινητές αποβιβάζουν στα ελληνικά νησιά μόνο «πρόσφυγες ή μετανάστες» και όχι «πράκτορες ή ισλαμιστές με συγκεκριμένη αποστολή»;

Μην ξεχνάμε ότι ο μείζον αυτός σχηματισμός έχει υπό την ευθύνη του όλες τις μονάδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, απέναντι από τα οποία καραδοκούν οι Τούρκοι για να προκαλέσουν και να αμφισβητήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Τα στελέχη και οι στρατιώτες υπηρετούν την πατρίδα, και όχι τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η διοίκηση της ΑΣΔΕΝ να μην το παραγνωρίζει αυτό και να παραμείνει προσηλωμένη στο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό έργο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.