ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Αβντίιβκα «έπεσε»: Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και υψώθηκε η ρωσική σημαία στο κέντρο της πόλης! (βίντεο)

Παραμένουν οι Ουκρανοί στο εργοστάσιο οπτάνθρακα - Οι Ρώσοι θα τους εγκλωβίσουν μέχρι να παραδοθούν λόγω έλλειψης τροφίμων

Η Αβντίιβκα «έπεσε»: Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους και υψώθηκε η ρωσική σημαία στο κέντρο της πόλης! (βίντεο)

Η μάχη της Αβντίιβκα έλαβε τέλος καθώς οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την πόλη και οι Ρώσοι στρατιώτες ύψωσαν την σημαία τους στο κέντρο της πόλης.

Η ρωσική σημαία υψώθηκε συγκεκριμένα στο μνημείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (έτσι αποκαλούν οι Ρώσοι τον πόλεμο κατά των Γερμανών κατά τον Β’ ΠΠ).

Ο διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αλεξάντερ Σίρσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ελήφθη η απόφαση από την ουκρανική διοίκηση η απόφαση να εγκαταλείψουν οι ουκρανικές δυνάμεις την Αβντίιβκα προκειμένου να προστατευτούν οι ζωές του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και να εξασφαλιστούν πιο πλεονεκτικές αμυντικές θέσεις.

Tην αποχώρηση καλύπτει η 3η ουκρανική Ταξιαρχία Εφόδου, η οποία είχε αποχωρήσει δύο ημέρες νωρίτερα.

Τα ουκρανικά στρατεύματα της ομάδας «Tavria» ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη αποσυρθεί από την Aβντίιβκα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές, καθώς υπάρχουν ακόμη θύλακες αντίστασης στην πόλη.

Επιπλέον, πολλές ομάδες AFU έχουν χάσει την επαφή και τον έλεγχο των επικοινωνιών και επομένως μπορεί να μην γνωρίζουν καν την απόφαση να αποσυρθούν.

Η ανοργάνωτη υποχώρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πολλές απώλειες, πραγματοποιείται μέσα από τα χωράφια προς το Λαστοκίνο.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ρωσικό Πυροβολικό να «σφυροκοπάει» τους αποχωρούντες Ουκρανούς.

Οι προσεγγίσεις στο Λαστοκίνο και η έξοδος από ρέμα ναρκοθετήθηκαν από τους Ρώσους στις 15 Φεβρουαρίου.

Τη νύχτα τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση σε εργοστάσιο οπλισμένου σκυροδέματος στο κέντρο της πόλης και συνέχισαν την προέλασή τους.

Πάντως, προς ώρας οι Ουκρανοί είναι απίθανο να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβτίιβκα να υποχωρήσουν πέρα από το Λαστοκίνο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν εφεδρικές θέσεις.

Εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κρατήσουν το εργοστάσιο οπτάνθρακα, ο Ρώσος αντιστράτηγος Αντρέι Μορντβίτσεφ, ο διοικητής της επιχείρησης, πιθανότατα θα αποφασίσει να το παρακάμψει και να τους λιμοκτονήσει.

Αυτή η κατάσταση μοιάζει με αυτό που συνέβη με το εργοστάσιο Ilyich και το Azovstal στη Μαριούπολη, όπου ελήφθη παρόμοια απόφαση.

Η εκκαθάριση της πόλης θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, καθώς είναι απαραίτητη η αποναρκοθέτηση και ο ενδελεχής έλεγχος των κατοικημένων περιοχών.

Βασική προτεραιότητα των Ρώσων είναι η διατήρηση της ορμής στα πεδία των μαχών και να μην δοθεί η ευκαιρία στους Ουκρανούς να ανασυνταχθούν και να δημιουργήσουν σταθερές άμυνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.