ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Τουρκία λέει ακόμα «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Οργισμένο τηλεφώνημα Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ο.Σολτς

Ο Γ.Στόλτενμπεργκ «τρέχει» να αμβλύνει τις αντιρρήσεις

Η Τουρκία λέει ακόμα «όχι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Οργισμένο τηλεφώνημα Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ο.Σολτς

Αρνητική διαφαίνεται η στάση της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ ο γ.γ. της Συμμαχίας επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιρρήσεις.

Κατά τη διάρκεια επικοινωνίας του με τον Όλαφ Σολτς, ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ αναγνώρισε ότι η Σουηδία κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σχετικά με την τρομοκρατία, αντέτεινε ότι οι υποστηρικτές των τρομοκρατών PKK/PYD/YPG συνεχίζουν να οργανώνουν διαδηλώσεις και να χρηματοδοτούν τρομοκρατικές ομάδες στη χώρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι μια τέτοια κατάσταση είναι «απαράδεκτη» για την Τουρκία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Έκτακτη τετραμερής σύνοδος από τον Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ πιέζει την Τουρκία να δώσει στη Σουηδία το «πράσινο φως» πριν από τη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στη Λιθουανία, γι’ αυτό ο Γενς Στόλτενμπεργκ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο.

Ο γ.γ. της Συμμαχίας κάλεσε σε συνάντηση ανώτερους αξιωματούχους από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία στις 6 Ιουλίου, για να προσπαθήσει να ξεπεράσει τις τουρκικές αντιρρήσεις για την ένταξη της Σουηδίας.

Το ΝΑΤΟ απαιτεί την ομόφωνη έγκριση όλων των μελών για την ένταξη ενός μέλους. Η Τουρκία κατηγορεί τη Σουηδία ότι είναι πολύ επιεικής απέναντι σε ομάδες που η Άγκυρα της χαρακτηρίζει απειλή για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων μαχητών κουρδικών ομάδων και ατόμων που φέρεται να σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φοβούμενοι ότι μπορεί να γίνουν στόχος της Μόσχας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, η Σουηδία και η Φινλανδία εγκατέλειψαν τις παραδοσιακές θέσεις στρατιωτικής ουδετερότητας για να αναζητήσουν προστασία κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.