ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή η αστυνομία για ενδεχόμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ

Στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της

ΗΠΑ: Σε επιφυλακή η αστυνομία για ενδεχόμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ

Η αστυνομία των ΗΠΑ προετοιμάζεται για πιθανές αναταραχές σε μεγάλες πόλεις, σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ συλληφθεί σήμερα Τρίτη, όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος.

Ειδικότερα, στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Λος Άντζελες η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της.

Εισαγγελέας του Μανχάταν να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με καταβολή χρημάτων στην Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μην αποκαλύψει σχέση που φέρεται να είχαν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποτελεί την πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Σιδερένια κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπου θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία έξω από τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη.

Κάθε μέλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης- συμπεριλαμβανομένων των ντετέκτιβ που φορούν πολιτικά- έχουν διαταχθεί να είναι με στολή σήμερα, Τρίτη και να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να κινητοποιηθούν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CBS.

Η κοινή task force της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και του FBI είναι σε επικοινωνία με τη Μυστική Υπηρεσία- καθήκον της οποίας είναι η προστασία των νυν και πρώην προέδρων- για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια πιθανή σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ. Στο Λος Άντζελες, αστυνομικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για μια διαμαρτυρία υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει η εφημερίδα LA Times.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν ανισχνεύσει αύξηση των διαδικτυακών απειλών εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης και των αρχών επιβολής του νόμου, από τη στιγμή που ο Τραμπ έγραψε στα social media το Σάββατο πως αναμένει να συλληφθεί σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το CBS. Οι περισσότερες απειλές είναι εναντίον του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Το Σάββατο, την ίδια ημέρα που ο Τραμπ έγραψε ότι οι υποστηρικτές του θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν αν συλληφθεί, ο Μπραγκ έστειλε email στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. «Δεν ανεχόμαστε απόπειρες εκφοβισμού του γραφείου μας ή απειλές εναντίον του κράτους δικαίου», επεσήμανε ο εισαγγελέας.

Ντόναλντ Τραμπ: Τι αφορά η έρευνα σε βάρος του

Η υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς επικεντρώνεται στο πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αποζημίωσε τον πρώην δικηγόρο του, Μάικλ Κόεν, αφότου εκείνος κατέβαλε 130.000 δολάρια στην ηθοποιό ταινιών για ενήλικες, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τότε, η Στόρμι Ντάνιελς συγκέντρωνε προσφορές από ΜΜΕ προκειμένου να πουλήσει τη δική της εκδοχή για τη σχέση που κατά την ίδια είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2006. Η ομάδα του Τραμπ το έμαθε αυτό και ο δικηγόρος του, Μάικλ Κόεν, έδωσε στην Ντάνιελς 130.000 δολάρια για να μην μιλήσει.

Αυτό δεν είναι παράνομο. Όμως, όταν ο Τραμπ αποζημίωσε τον Κόεν, το αρχείο για την πληρωμή ανέφερε πως επρόκειτο για νομική αμοιβή. Κάτι που σύμφωνα με τους εισαγγελείς ισοδυναμεί με παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, το οποίο αποτελεί πλημμέλημα.

Επίσης, οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι παραβίασε τον εκλογικό νόμο, επειδή η απόπειρά του να κρύψει την καταβολή χρημάτων στην Ντάνιελς είχε ως κίνητρο το γεγονός ότι δεν ήθελε να μάθουν οι ψηφοφόροι ότι είχε σχέση μαζί της. Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για κακούργημα.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ συλληφθεί, η Μυστική υπηρεσία θα παραμείνει στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σύμφωνα με το NBC. Άλλα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα εμφανιστεί δημοσίως με χειροπέδες στα χέρια, όπως γίνεται συνήθως όταν κάποιος συνοδεύεται από αστυνομικούς σε δικαστήριο προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όμως, ο Τραμπ θα πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο, να του πάρουν τα αποτυπώματα και να βγουν οι σχετικές φωτογραφίες της σύλληψης. Δεδομένου της ιστορικότητας μιας τέτοιας εξέλιξης- και τους προβληματισμούς για την ασφάλεια που αυτή ενέχει- το πώς θα γίνουν όλα αυτά, σε περίπτωση σύλληψης, πιθανότατα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην εισαγγελία και τους συνεργάτες του Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.