ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ιταλικά μέσα: «Η αρμάδα αεροπλανοφόρου Ford Carrier Strike Group είναι σε κίνδυνο από τους πυραύλους της Χεζμπολάχ»!

Τι αναφέρει για τις δυνατότητες των πυραύλων

Ιταλικά μέσα: «Η αρμάδα αεροπλανοφόρου Ford Carrier Strike Group είναι σε κίνδυνο από τους πυραύλους της Χεζμπολάχ»!

Ιταλικές πηγές και χάρτης σημαίνει συναγερμό στην αρμάδα του ΝΑΤΟ, αλλά και στις ελληνικές μονάδες επιφανείας, αφού πληροφορίες για ύπαρξη στο οπλοστάσιο της οργάνωσης Χεζμπολάχ επισημαίνουν την παρουσία δύο ισχυρών και επικίνδυνων  αντι-πλοϊκών πυραύλων.

Τον ιρανικής κατασκευής Noor (επίσης γνωστός ως C-802) και τον ρωσικής κατασκευής Yakhont.

Το πως αυτοί οι πύραυλοι κατά μονάδων επιφανείας είναι στα χέρια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης δεν είναι γνωστό, και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αλλά αποτελούν σημαντική απειλή λόγω του βεληνεκούς τους και της δυνατότητάς τους να στοχεύουν μονάδες επιφανείας.

Ο αντιπλοϊκός πύραυλος Noor είναι προϊόν της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράν. Είναι γνωστός για την αυτονομία του που φτάνει περίπου 120 χιλιόμετρα.

Αυτή η ικανότητα του επιτρέπει να στοχεύει μονάδες επιφανείας σε σημαντική απόσταση από την ακτή.

Ο πύραυλος είναι ευπροσάρμοστος, ικανός να εμπλέξει διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων πλοίων, και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

Ο Yakhont, γνωστό και ως P-800 Oniks, είναι ένας πιο τρομερός πύραυλος κατά πλοίων στο οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ.

Αυτός ο πύραυλος είναι ρωσικής προέλευσης και έχει βεληνεκές περίπου 300 χιλιόμετρα, επεκτείνοντας σημαντικά την εμβέλεια των ναυτικών απειλών της Χεζμπολάχ.

Ο Yakhont είναι γνωστός για την υπερηχητική του ταχύτητα και τις προηγμένες δυνατότητες στόχευσης, καθιστώντας το ένα τρομερό όπλο στα χέρια της Χεζμπολάχ.

Το Ford Carrier Strike Group (CSG) είναι ένα κρίσιμο στοιχείο των δυνατοτήτων προβολής ισχύος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτήν.

Αποτελούμενο από το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78) και μία ομάδα μάχης πλοίων συνοδείας και υποστήριξης, η αρμάδα παρέχει σημαντική ναυτική παρουσία στην περιοχή.

“Η ύπαρξη όμως των αντιπλοϊκών πυραύλων της Χεζμπολάχ, ιδιαίτερα του Yakhont με το εκτεταμένο βεληνεκές του, εγείρει ανησυχίες για την αμερικανική ναυτική δύναμη”, αναφέρουν οι ιταλικές πηγές, απειλώντας όλα τα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή αμερικανικά και μη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.