ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού σε πολωνική πόλη στα σύνορα με το Καλίνιγκραντ

Δεν ανέφεραν τον λόγο της ενεργοποίησης

Ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού σε πολωνική πόλη στα σύνορα με το Καλίνιγκραντ

Οι Πολωνοί ήχησαν τις σειρήνες σήμερα το βράδυ σε συνοριακή με την Ρωσία πόλη και ο ήχος ήταν τρομακτικός.

Οι σειρήνες έρχονται προφανώς μετά τις απειλές της Βαρσοβίας κατά του Καλίνιγκραντ και μαλλον θα το ξανασκεφτούν.

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τους λόγους που τέθηκε το σύστημα προειδοποίησης σε λειτουργία.

Το όνομα της πόλης του Καλίνινγκραντ, από τον ομώνυμο ρωσικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, θα εξαφανιστεί από τους επίσημους πολωνικούς χάρτες και έγγραφα και θα αντικατασταθεί από το παλιό πολωνικό όνομα της πόλης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Βαρσοβίας.

Συγκεκριμένα, ο Πολωνός Υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι το Καλίνινγκραντ θα επιστρέψει έτσι στο πολωνικό όνομα Królewiec.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θέλουμε ρωσοποίηση στην Πολωνία. Εξ ου και η απόφαση να ονομάσουμε το Καλίνινγκραντ και την περιοχή του στη γλώσσα μας», δήλωσε ο πολωνός υπουργός Ανάπτυξης Βάλντεμαρ Μπούντα, και αυτό εξόργισε την Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.