ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κάτοικος Πικερμίου: «Η φωτιά βρίσκεται σχεδόν στην πλάτη μας – Δαιμονισμένος ο αέρας»

«Η φωτιά ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους, κινείται όπως τη βολεύει ανάλογα με τις υψομετρικές διαφορές»

Κάτοικος Πικερμίου: «Η φωτιά βρίσκεται σχεδόν στην πλάτη μας – Δαιμονισμένος ο αέρας»

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν και οι κάτοικοι Πικερμίου, καθώς η πύρινη λαίλαπα δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

«Η φωτιά βρίσκεται σχεδόν στην πλάτη μας, είναι μεγάλο το μήκος του μετώπου όπως κατεβαίνει από την Πεντέλη και εκτείνεται προς Παλλήνη, Γέρακα και Πικέρμι. Μια τεράστια επιφάνεια από το βουνό μέχρι το κατέβασμα», τόνισε ο Στράτος Σουρουλίδης, κάτοικος Πικερμίου.

Μίλησε για «έναν δαιμονισμένο αέρα που σπάνια τον βλέπουμε τόσο έντονα», λέγοντας πως η φωτιά κινείται κυρίως κατά την κατεύθυνση του ανέμου, αλλά δεν παύει να κινείται και προς άλλες κατευθύνσεις, οπότε πλησιάζει και σημεία που ενδεχομένως δεν θα είχαν θέμα.

«Η φωτιά ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους, κινείται όπως τη βολεύει ανάλογα με τις υψομετρικές διαφορές και τη διαμόρφωση του χώρου», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, αλλά «λένε πολλές γενικότητες και δεν υπάρχει μια πιο εξειδικευμένη ενημέρωση».

Σύμφωνα με τον ίδιον, υπάρχουν πολλά σπίτια που δεν έχουν οπτική επαφή με τη φωτιά, αλλά το μέτωπο βρίσκεται ακριβώς από πίσω τους.

Όπως είπε ο ίδιος, οι χάρτες θα βοηθούσαν πολύ γιατί οι κάτοικοι της περιοχής θα καταλάβαιναν πώς κινείται η φωτιά και δεν θα τους έπιανε απροετοίμαστους.

«Δηλαδή όταν λέμε Ντράφι είναι μια γενίκευση, το Ντράφι είναι μια τεράστια περιοχή. Υπάρχουν πάρα πολλά σημεία, για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία και οι τοπικοί Δήμοι ξέρουν πολύ καλά την περιοχή, τους δρόμους και την χαρτογράφηση, μπορούν να καταλάβουν πώς κινείται η φωτιά με βάση την γεωγραφία, οπότε θα μπορούσαν να ενημερώνουν καλύτερα τους δημοσιογράφους. Να έχουμε πιο εξειδικευμένη ενημέρωση, εντάξει το ξέρουμε όλοι ότι είναι εδώ γύρω η φωτιά, το θέμα είναι που ακριβώς είναι και πως μπορούμε να προστατεύσουμε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν», υπογράμμισε.

«Ακόμα δεν έχουμε πάρει την απόφαση να φύγουμε, όσο η φωτιά είναι σε απόσταση. Και εμείς εδώ έχουμε έτοιμη την πυρασφάλειά μας- δεν φεύγουμε έτσι εύκολα από εδώ», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κάτοικο Πικερμίου, το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε 7 χρόνια περίπου. «Ενώ ο δήμος έκανε καλύτερη δουλειά με το να μαζεύει ξερά χόρτα, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει καύσιμη ύλη σε διάφορα οικόπεδα. Δεν είναι έντονη η αστυνόμευση στον καθαρισμό των οικοπέδων. Και πάντα τρέχουμε εκ των υστέρων», πρόσθεσε ο κ. Σουρουλίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.