ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

KF-21 Boramae: Η Νότια Κορέα αποκαλύπτει ένα ακόμα πρωτότυπο του αεροσκάφους (βίντεο)

Θα έχει μήκος 13 μέτρα, άνοιγμα φτερών 14 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 1,81 Mach

KF-21 Boramae: Η Νότια Κορέα αποκαλύπτει ένα ακόμα πρωτότυπο του αεροσκάφους (βίντεο)

Η Νότια Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να εργάζονται για το κοινό μαχητικό KF-21 Boramae.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επισκέφθηκε την Korea Aerospace Industries, όπου αποκαλύφθηκε το πέμπτο πρωτότυπο του αεροσκάφους.

Το μαχητικό θα μεταφερθεί στην Ινδονησία, αλλά μόνο αφού η Τζακάρτα πληρώσει το μερίδιό της στο πρόγραμμα, αλλά προς το παρόν το πρωτότυπο 005 θα παραμείνει στην Κορέα.

Το μαχητικό θα έχει μήκος 13 μέτρα και άνοιγμα φτερών 14 μέτρα. Το KF-21 Boramae μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 1,81 Mach.

Το αεροσκάφος έκανε την παρθενική του πτήση φέτος το καλοκαίρι και ένα άλλο πρωτότυπο θα δημιουργηθεί πριν από την έναρξη της σειριακής παραγωγής.

Το κόστος του προγράμματος ανάπτυξης KF-21 Boramae είναι περίπου 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Νότια Κορέα να χρηματοδοτεί το 80% του έργου και την Ινδονησία το 20%.

Επιπλέον, το αεροσκάφος, κατά 65% είναι κατασκευασμένο από εξαρτήματα κατασκευής της Νότιας Κορέας. Η Korea Aerospace Industries αναμένεται να παράγει 120 μαχητικά μέχρι το 2032.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=emb_imp_woyt
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.