ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κοζάνη: Φωτιά έκανε «στάχτη» το δημαρχείο Σερβίων – «Ο πόνος είναι μεγάλος» (βίντεο)

Είχε πυρποληθεί τον Απρίλιο του 1941 από γερμανικά Stukka και αποκαταστάθηκε το 1959

Κοζάνη: Φωτιά έκανε «στάχτη» το δημαρχείο Σερβίων – «Ο πόνος είναι μεγάλος» (βίντεο)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο δημαρχείο Σερβίων στην Κοζάνη, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά η οροφή του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε ολοσχερώς το παλαιότερο κεντρικό τμήμα του πρώτου ορόφου το οποίο κτίστηκε το 1936-38 επί προεδρίας Νίκου Καζακίδη.

Είχε πυρποληθεί τον Απρίλιο του 1941 από γερμανικά Stukka και αποκαταστάθηκε το 1959. Η ανατολική και η δυτική του πτέρυγα είναι νεότερες και φέρουν δομικά υλικά -μπετόν – που απέτρεψαν την καταστροφή. Το κεντρικό τμήμα όμως, ως παλαιότερο είχε ξύλινη σύνδεση με τη σκεπή και κάηκε ολοσχερώς.

«Τα αρχεία του Δήμου Σερβίων δεν κινδυνεύουν, αφού είναι αποθηκευμένα σε cloud , η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη όμως . Με δουλειά θα κάνουμε το Δημαρχείο μας καλύτερο και πιο ασφαλές. Ήδη αύριο η Δημοτική Αρχή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί για την ιεράρχηση των αναγκών και την απεύθυνση αιτημάτων προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να γίνει το Δημοτικό μας Μέγαρο καλύτερο και ασφαλές .

Ο πόνος είναι μεγάλος, θα τον περάσουμε πάλι με κατάθεση ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας, ακόμη μεγαλύτερου έργου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Γ. Μπουκουβάλας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα αρχείου στο γραφείο του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου, ενώ σημαντική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί πολύτιμα τουρκικά φιρμάνια και αρχεία.

Ωστόσο, ευτυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζημιά στο χώρο του ληξιαρχείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αντικειμένων αξίας και των εγγράφων που υπήρχαν στο χώρο.

Κοζάνη: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο δημαρχείο Σερβίων

Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του προανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Κοζάνης, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τη φωτιά να ξεκινά από το χώρο του κεντρικού server του Δήμου Σερβίων, ίσως από βραχυκύκλωμα (υπάρχουν μαρτυρίες πως αντιδήμαρχος με ένα ακόμη άτομο εισήλθαν στο χώρο έπειτα από έντονη μυρωδιά καμένου, ώστε να δουν τι συνέβη), με το τελικό πόρισμα (θα διερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο), φυσικά, για τα αίτια της φωτιάς να αναμένεται σε αρκετές εβδομάδες από σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, να σημειωθεί πως ήδη εκφράζεται η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο δημαρχείο Σερβίων:

Χρήστος Ελευθερίου: Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Σερβίων – «Η καταστροφή στον πάνω όροφο, στο παλιό κτίριο είναι ολοκληρωτική»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.