ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μετά από 15 χρόνια οι ΗΠΑ στέλνουν ξανά πυρηνικές βόμβες στην Βρετανία: Για επιχειρησιακή χρήση από τα F-35 στην βάση του Lakenheath

Είχαν αποσυρθεί το 2008 100 βόμβες

Μετά από 15 χρόνια οι ΗΠΑ στέλνουν ξανά πυρηνικές βόμβες στην Βρετανία: Για επιχειρησιακή χρήση από τα F-35 στην βάση του Lakenheath

Η USAF έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο μεταφοράς και ενίσχυσης πυρηνικών δυνάμεων στην Βρετανία για πρώτη φορά εδώ και 15 χρόνια όπου ξεκίνησαν να αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις που θα τις υποδεχθούν.

Ο Ματ Κόρντα, της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), ανέφερε ότι στον αμυντικό προϋπολογισμό του 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκε στη λίστα των χωρών όπου πραγματοποιούνται επενδύσεις υποδομής σε χώρους αποθήκευσης «ειδικών όπλων» στην Ευρώπη, μαζί με το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η νέα έκδοση πυρηνικής βόμβας B61-12, αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη φέτος. Τα νέα μαχητικά F-35A Lightning II έχουν λάβει πιστοποίηση για να εξοπλιστούν με τις εκσυγχρονισμένες βόμβες και η 495η Μοίρα Μαχητών, που σταθμεύει στο RAF Lakenheath, πρόκειται να γίνει η πρώτη Μοίρα στην Ευρώπη που θα αποκτήσει ικανότητα πυρηνικής κρούσης.

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελείται από περίπου 225 πυρηνικές κεφαλές για βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια.

Τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που δυνητικά κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οι βόμβες βαρύτητας B61-12.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί του παρόντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύεται ότι αναπτύσσουν περίπου 100 βόμβες “ελεύθερης πτώσης” B61 σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Τουρκία, Η Ουάσιγκτον απέσυρε περίπου 110 βόμβες B61 από το Lakenheath το 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.