ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μετά τα επεισόδια στις αμερικανικές πόλεις ήρθαν μαζικές ληστείες… κατόπιν πρόσκλησης στο Λονδίνο!

Κυκλοφόρησε πρόσκληση για λεηλασία καταστήματος με αθλητικά είδη στην Οξφορντ Στριτ - Συγκρούσεις με την αστυνομία

Μετά τα επεισόδια στις αμερικανικές πόλεις ήρθαν μαζικές ληστείες… κατόπιν πρόσκλησης στο Λονδίνο!

Φαίνεται πως  η παρακμή που διατρέχει τις αμερικανικές πόλεις διέσχισε τον Ατλαντικό και πέρασε στο Λονδίνο της Βρετανίας, όπου κυκλοφόρησε πρόσκληση για λεηλασία καταστήματος με αθλητικά είδη, στην Οξφορντ Στριτ, τον μεγάλο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, μέσω του Snapchat και του TikTok και οδήγησε στην συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων μπροστά από το JD Sports που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με tag, «rob JD Sports».

Το μήνυμα καλούσε τους ανθρώπους να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. «Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε», έγραφε.

Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας, η οποία, ειδοποιημένη για τα σχέδια λεηλασίας, είχε αναπτυχθεί στην περιοχή και συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην συμμετάσχουν στους «παραλογισμούς» που κυκλοφορούν στο TikTok.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου», έγραψε στο Twitter (X) η Bρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν».

Διάχυτη είναι η παρακμή και σε όλες τις ΗΠΑ της διακυβέρνησης Μπάιντεν με τις εικόνες χάους και «απροσδόκητης εξέγερσης» για δύο… PlayStation, στην Νέα Υόρκη να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Συγκεκριμένα ο influencer του Twitch, Kai Cenat, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει δύο PlayStation στο Union Square Park της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι νεαρής ηλικίας στο σημείο και εν συνεχεία να ξεκινήσουν μαζικές ταραχές!

Η Νέα Υόρκη ήταν η τρίτη αμερικανική μεγαλούπολη μετά το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες που παρουσίασε τέτοια δείγματα μαζικής παρακμής και κατάρρευσης της τάξης μέσα σε λίγες ημέρες.

Την στιγμή που η αμερικανική βοήθεια σε χορηγίες, δάνεια και πολεμικό υλικό προς την Ουκρανία φτάνει τα 72 δισ. δολάρια, το Σαν Φρανσίσκο, η εμβληματική πόλη-λιμάνι της δυτικής ακτής, ζει μέσα σε σκηνικά «Mad Max» με τα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων να είναι γεμάτα από αστέγους (κατά βάση εθισμένων στο ναρκωτικό φαιντανύλη) που ζουν σε μια ημι-αγρια κατάσταση.

Ξύλο, άστεγοι, ληστείες, κλοπές και χρήση ναρκωτικών βρίσκονται σε συνεχή χρήση με τις μονάδες επέμβασης να μην ξέρουν τι να πρωτοκάνουν αλλά και που να τους πάνε (ακόμα και αν συλληφθούν) και δημιουργώντας για την πόλη μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις συμμορίες και τις ληστείες και στο άλλοτε «φωτεινό» Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που συμμορία ληστών φεύγει τρέχοντας από ένα κατάστημα Gucci και έναν φύλακα να περπατά από πίσω τους να κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. 

Φαίνεται όμως πως η παρακμή μεταδίδεται και στην Ευρώπη και φυσικά πέρασε πιο εύκολα στην «εξαδέλφη» των ΗΠΑ, την Βρετανία.
Τα φαινόμενα αυτά είναι ανησυχητικά καθώς οι δυτικές κοινωνίες (και μαζί τους και η ελληνική) δείχνουν να καταρρέουν μέσα στον «βούρκο» που οι ίδιες δημιούργησαν καταστρέφοντας τις παραδοσιακές αξίες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.