ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μήνυμα Ν.Δένδια στην Τουρκία: «Τα νησιά του Αιγαίου απολαμβάνουν τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στη Χίο για τις εορταστικές εκδηλώσεις από την 111η επέτειο της απελευθέρωσης

Μήνυμα Ν.Δένδια στην Τουρκία: «Τα νησιά του Αιγαίου απολαμβάνουν τα δικαιώματα του Διεθνούς Δικαίου»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έστειλε σήμερα μήνυμα στην Τουρκία για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, από την Χίο όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

Συγκεκριμένα δήλωσε «είναι νομικά παράδοξοι, περίεργοι, οι ισχυρισμοί ότι δήθεν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επικάθονται επί ασιατικής υφαλοκρηπίδας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του μιλώντας για το νησί διαβεβαίωσε για την «απόλυτη πρόθεση στήριξης της Χίου από την ελληνική κυβέρνηση».

«Αναφέρομαι όχι μόνο στην οικονομική στήριξη, αλλά βεβαίως, πρώτιστα και μέγιστα, στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα», πρόσθεσε έχοντας ως αποδέκτη του μηνύματός του την Τουρκία.

«Η Χίος, όπως και όλα τα νησιά μας, έχουν τα δικαιώματα που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή υφαλοκρηπίδα, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και χωρικά ύδατα μέχρι 12 μίλια. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει συνταγματικό καθήκον προάσπισης αυτών των δικαιωμάτων, το οποίο δεν πρόκειται να παραλείψει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός.

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε τη σημερινή επέτειο της λήξης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία παρατήρησε ότι «και σε αυτόν τον μεγάλο πόλεμο, σε αυτήν τη μεγάλη σύρραξη, η Ελλάδα στάθηκε με την πλευρά του Δικαίου και με την πλευρά των νικητών».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, Μάρκος.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου Πεσόντων και η κατάθεση στεφάνου από τον κ. Δένδια, ο οποίος στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση τμημάτων της 96ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ), της στρατιωτικής μπάντας της, εθνοφυλάκων, μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, μελών συλλόγων κ.ά.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ στο λιμάνι της Χίου.

O υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη της κανονοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτάρχη Ροδάμανθο Βασκάκη, για την αποστολή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.