ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο ΠΝ η ευθύνη διοίκησης του στόλου κατά της πειρατείας

Στο ΠΝ η ευθύνη διοίκησης του στόλου κατά της πειρατείας

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα αποτελέσει την ναυαρχίδα μίας ιστορικής επιχείρησης.

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα αποτελέσει την ναυαρχίδα μίας ιστορικής επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα η φρεγάτα Ψαρά, κλάσης Ύδρα, έχει ήδη αναχωρήσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας με σκοπό να λειτουργήσει ως η ναυαρχίδα της πρώτης ναυτικής δύναμης που συγκροτεί η ΕΕ (EU NAVFOR).

H συγκρότηση της EU NAVFOR διενεργήθηκε μετά από απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου στις 8 Δεκεμβρίου και αναμένεται να κοστίσει γύρω στα €8,3 εκ. ενώ θα παράσχει προστασία κατά της πειρατείας στο κέρας της Αφρικής, μέσω της επιχείρησης «Atalanta”.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης θα συμπεριλάβει σκάφη από την Γαλλία (φρεγάτα Νivose, τύπου Florιal), Γερμανία (φρεγάτα FGS Karlsruhe, τύπου Bremen), Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο (φρεγάτα ΗMS Northumberland, Type-23) και φυσικά την φρεγάτα Ψαρά.

O στόχος είναι η ΕΕ να διαθέτει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου 5 πολεμικά σκάφη και ένα πετρελαιοφόρο.

Ο διοικητής της μοίρας για τους πρώτους 4 μήνες θα είναι ο αρχιπλοίαρχος Αντώνιος Παπαντωνίου ενώ με το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος η ηγεσία θα περάσει στο ισπανικό και μετά στο ολλανδικό Ναυτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά περίπου 20 σκάφη των χωρών της ΕΕ αναμένεται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη επιχείρηση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.