Κλιμάκωση – Βρετανία: Το Ναυτικό μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους στα υποβρύχιά του

Οι Βρετανοί προκαλούν τη Ρωσία και προετοιμάζονται για το απευκταίο σενάριο.

Κλιμάκωση – Βρετανία: Το Ναυτικό μεταφέρει πυρηνικούς πυραύλους στα  υποβρύχιά του

Μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή χωρίς διακριτικά που μετέφερε «έως και έξι» πυρηνικές κεφαλές πέρασε από τη Γλασκώβη εχθές το βράδυ εν μέσω αυξημένης έντασης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Έχοντας εντοπιστεί από τον αυτοκινητόδρομο M6 κοντά στο Kendal, η συνοδεία εντοπίστηκε στο M74 στη Lesmahagow περίπου 25 μίλια νότια της Γλασκώβης πριν από την άφιξή της στο Royal Naval Armaments Depot Coulport (RNAD) στο Loch Long γύρω στις 23:30 το βράδυ της Κυριακής.

Τις πληροφορίες έδωσε το Nukewatch UK το οποίο παρακολουθεί τις συνοδείες που μεταφέρουν τις πυρηνικές κεφαλές Trident του βρετανικού Ναυτικύ  οδικώς από το κέντρο πυρηνικών εξοπλισμών  κοντά στο Reading στο Coulport.

Τους πυραύλους Trident  εκτός των αμερικανικών υποβρυχίων φέρουν και τα τέσσερα βρετανικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Vanguard.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.