ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Oι Ουκρανοί αποκάλυψαν τις πραγματικές τους στρατιωτικές απώλειες σε… διαφημιστικό κινητής τηλεφωνίας: 400.000 νεκροί!

Αν συνυπολογιστούν και οι τραυματίες που συνήθως είναι πολύ περισσότεροι οι απώλειες των Ουκρανών είναι τρομακτικές

Oι Ουκρανοί αποκάλυψαν τις πραγματικές τους στρατιωτικές απώλειες σε… διαφημιστικό κινητής τηλεφωνίας: 400.000 νεκροί!

Οι Ουκρανοί αποκάλυψαν, όπως φαίνεται κατά λάθος, τον πραγματικό αριθμό των απωλειών τους κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Ρωσία και είναι πάνω από 400.000 στρατιώτες, αιτιολογώντας έτσι το πολύ σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετωπίζει η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

Συγκεκριμένα,σε ένα διαφημιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok η ουκρανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Kyivstar καλεί τους συνδρομητές της να ευχαριστήσουν τους στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Έπρεπε να στείλουν απλά την λέξη «ευχαριστώ» στον αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν πεθάνει από τότε.

https://twitter.com/LuckyCloudBoy/status/1697002736456261743

Στο κείμενο όμως αποκαλύφθηκε ο πραγματικός αριθμός των ουκρανικών απωλειών.

«400.000 ήρωες δεν θα μπορέσουν ποτέ να απαντήσουν στην κλήση και το μήνυμα».

Επειδή προκλήθηκε ένας μεγάλος χαμός η Kyivstar διέγραψε το βίντεο κατόπιν πολιτικής παρέμβασης από τα πλέον υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια.

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι εάν οι απώλειες σε νεκρούς ήταν της τάξης των 400.000 θα πρέπει να υπάρχει και ένας αντίστοιχος αριθμός τραυματιών που πάρα πολλοί από αυτούς δεν θα είναι σε θέση να πολεμήσουν ξανά.

Συνήθως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από τους νεκρούς οπότε είναι πιθανό να εκτιμηθεί ένα νούμερο της τάξης των 600 μέχρι και 700.000 στρατιωτών.

Αυτή τη στιγμή η Ουκρανία κυριολεκτικά αναλώνει τις τελευταίες τις εφεδρείες στις μάχες των οικισμών Βερμποβόγιε και Ραμποτίνο.

Μόνο για να καταλάβουν το μισό Ραμποτίνο, οι Ουκρανοί έχασαν περίπου 30.000 άνδρες.

Είναι γνωστό ότι πολύ Ουκρανοί που θεωρούνται κατάλληλοι για στρατιωτική υπηρεσία έχουν διαφύγει στο εξωτερικό κι άλλοι ζουν ακόμα εντός της χώρας απλώς αρνούνται να στρατευθούν.

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα βίντεο με τις διακοπές των Ουκρανών, στην πόλη της Οδησσού και στις παραλίες της (πάντα η Οδησσός ήταν μεγάλο καλοκαιρινό θέρετρο) εν μέσω πολέμου, και ενώ η χώρα έχει υποστεί τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπους και ζημιές σε υποδομές.

Αυτή την στιγμή η Ουκρανία βρίσκεται σε μία κατάσταση παρόμοια με την Συρία και όμως χιλιάδες νέοι βρίσκουν την ευκαιρία να παρτάρουν και να διασκεδάζουν, δίχως αύριο, την στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες τους σκοτώνονται στα πεδία των μαχών, ή ακρωτηριάζονται καταστρέφοντας το όποιο μέλλον μπορούν να έχουν σε κοινωνίες σκληρές και ανταγωνιστικές όπου η εμφάνιση παίζει πρωτεύοντα και κύριο ρόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.