Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ! – Το Κίεβο παραδέχεται την ήττα

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ! – Το Κίεβο παραδέχεται την ήττα

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή από το Κίεβο να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ καθώς η παραμονή τους στην πόλη και άρα και στο Λισιτσάνσκ δεν έχει πλέον κανένα νόημα ενώ κινδυνεύουν εκμηδενισμό.

Το βρετανικό BBC επιβεβαίωσε ότι δόθηκε εντολή αποχώρησης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις “θα πρέπει να αποχωρήσουν” από το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Το να παραμένουμε σε θέσεις που βομβαρδίζονται συνεχώς εδώ και μήνες απλώς και μόνο για να παραμείνουμε εκεί δεν έχει νόημα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχι Χαϊντάι μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο Telegram δήλωσε ότι “Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ. Έχουν λάβει τη σχετική εντολή”.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για «συντεταγμένες αποχωρήσεις» των Ουκρανών από το Azot.

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, το Σεβεροντονέτσκ “έχει σχεδόν μετατραπεί σε ερείπια” λόγω των συνεχών βομβαρδισμών. “Ολες οι βασικές υποδομές έχουν καταστραφεί. Το 90% της πόλης έχει υποστεί ζημιές, το 80% των σπιτών θα πρέπει να κατεδαφιστούν”, πρόσθεσε.

Η Λισιτάσνκ θεωρείται ότι θα περάσει στην κατοχή των ρωσικών δυνάμεων καθώς η πόλη αυτή δεν μπορεί να σταθεί μόνη της χωρίς οδούς ανεφοδιασμού και εντελώς περικυκλωμένη από κάθε κατεύθυνση.

Η επαρχία Λουχάνσκ μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία η Ρωσία και οι ρωσόφωνοι στην ανατολική Ουκρανία θέλουν να καταλάβουν όχι μόνο γιατί κατοικείται από εθνικά Ρώσους αλλά γιατί στρατηγικά εξασφαλίζει την περαιτέρω νικηφόρα πορεία των ρωσικών δυνάμεων.

Με την κατάληψη του Ντόνμπας οι ρώσοι αποκτούν μια μεγάλη έκταση εντός της ουκρανικής επικρατείας που αποτελεί «σφήνα» στην «καρδιά» της Ουκρανίας.

Η περιοχή έχει άμεση σύνδεση με την ρωσική επικράτεια και συνεπώς είναι πολύ εύκολο για τις ρωσικές δυνάμεις να ανεφοδιάζονται συνεχώς όπως και να αποστέλλονται ενισχύσεις από την Δυτική Στρατιωτική Διοίκηση.

Οι Ρώσοι θα μπορούν να περάσουν αφθονία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και να τα προωθήσουν στα μέτωπα του Χάρκοβο και της Οδησσού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλη η περιοχή θα χρησιμέψει σαν ένα τεράστιο προγεφύρωμα ενώ θα προσφέρει και «ασπίδα» στις ρωσικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει την περιφέρεια της Ζαπορίζια.

“Από πολλές απόψεις η τύχη του Ντονμπάς αποφασίζεται εκεί”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο Σεβεροντονέτσκ.
Παραμένει ζήτημα πως οι Ουκρανοί θα καταφέρουν να στήσουν νέες άμυνες σε Σλαβιάσνκ και Κραματόρσκ καθώς δεν έχουν πλέον «προγεφυρώματα» για να τις υποστηρίξουν.
Είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και από εκεί καθώς ένας αγώνας για να κράτήσουν τις δύο πόλεις θα στοιχίσει πάρα πολύ σε πολύτιμες εφεδρείες που θα τις χρειαστούν για το Χάρκοβο και την Οδησσό.
Όπως ήδη γράψαμε χθες, ο πόλεμος στο Ντόνμπας οδεύει προς το τέλος του όχι όμως και ο πόλεμος στην Ουκρανία.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.