Οι Ρώσοι βρήκαν τα ελληνικά όπλα που έστειλε η κυβέρνηση στο Σεβεροντονέτσκ! – Άδειασαν τις αποθήκες του Αιγαίου! (upd)

Έχουν σφραγίδα «Θεσσαλονίκη» αλλά έφυγαν από αποθήκες του Αιγαίου

Οι Ρώσοι βρήκαν τα ελληνικά όπλα που έστειλε η κυβέρνηση στο Σεβεροντονέτσκ! – Άδειασαν τις αποθήκες του Αιγαίου! (upd)

(Ανανέωση: 08:20)

Ελληνικά όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν από τους Ρώσους στο εργοστάσιο χημικών Azot στο Σεβεροντονέτσκ το οποίο καταλήφθηκε προ ολίγων ημερών.

Τα πυρομαχικά βρίσκονται σε συσκευασίες που έχουν σφραγίδα «Θεσσαλονίκη» αλλά έφυγαν από τις αποθήκες του Αιγαίου όπου κατά την κυβέρνηση «περίσσευαν».

Η Θεσσαλονίκη ήταν ο τόπος προορισμού τους (αναγράφεται η Ελλάδα στα γερμανικά (Griechenland), όταν τα έδωσαν οι Γερμανοί το 1993 από τα αποθέματα της Ανατολικής Γερμανίας και η ένδειξη έμεινε από τότε. Μάλιστα αναγράφεται και η ημερομηνία αναχώρησής τους από την Γερμανία.

Πρόκειται για ρουκέτες των 122 χλστ. των ρουκετοβόλων των 122 χλστ. που υπηρετούν μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στα ρουκετοβόλα RM-70.

Οι ρουκέτες είναι εξαιρετικά σπάνιες πλέον, δεδομένου του εμπάργκο στη Ρωσία και της άρνησης της Τουρκίας να δεχθεί παραγγελίες από την Ελλάδα πολεμοφοδίων που θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις στο Αιγαίο.

Κατ’αυτό τον τρόπου πραγματοποιείται και έμμεση αποστρατικοποίηση των νησιών. 

Οι Ρώσοι στις ίδιες αποθήκες βρήκαν και αντιαρματικές ρουκέτες μίας χρήσης RPG-18.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει κάποιες παρτίδες από τα ελληνικά φορτία αλλά φαίντεται πως κάποια διεσώθησαν και στάλθηκαν στο Σεβεροντονέτσκ και συγκεκριμένα στο Azot.

Οι Ρώσοι έδωσαν «στεγνά» την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό να καταδείξουν πως το ελληνικό κράτος είχε άμεση συμμετοχή σε πιθανούς θανάτους και τραυματισμούς Ρώσων στρατιωτών.

«Και μία από τις φωτογραφίες των πυρομαχικών από την Ελλάδα, που μετά & το σχετικό βίντεο επιβεβαιώνουν ότι κάποια έφθασαν μέχρι το εργοστάσιο πριν πέσουν σε ρωσικά χέρια. Προφανώς μας περισσεύουν λεφτά και πυρομαχικά υπάρχουν», έγραψε στο Twitter.

Να θυμίσουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ως «ανταμοιβή» για την στάση της Ελλάδας στην ουκρανική σύγκρουση, κάνει ότι περνάει από το «χέρι» της για να προμηθευτεί εν τέλει η Τουρκία τα 40 νέα F-16 Viper και να εκσυγχρονίσει άλλα 80 παλαιότερου τύπου στο ίδιο επίπεδο.

Δεν μπορεί να πει κανείς, «μεγάλη επιτυχία» από την ελληνική κυβέρνηση (έτσι μας λένε τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ), τι όχι;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.