ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πληροφορίες για ελικόπτερα από την 1η ΤΑΞΑΣ του Στεφανοβικείου στον βυθό της λίμνης Κάρλα – Πόσο ψεύτες;

Μονόδρομος η παραίτηση για Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο και ο Α/ΓΕΣ Άγγελο Χουδελούδη γιατί εψεύσθησαν ασύστολα και παραπλάνησαν του Έλληνες πολίτες που τους πληρώνουν

Πληροφορίες για ελικόπτερα από την 1η ΤΑΞΑΣ του Στεφανοβικείου στον βυθό της λίμνης Κάρλα – Πόσο ψεύτες;

Πληροφορίες για ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ που ήταν… βυθισμένα στην λίμνη Καρλα και ανασύρθηκαν μόλις το περασμένο Σαββατοκυρίακο, δημοσίευσε το gegonota.news και πλέον είναι μονόδρομος η παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου και του Α/ΓΕΣ Άγγελου Χουδελούδη.

Και αυτό γιατί εψεύσθησαν ασύστολα διαβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο ότι «Δεν έχει βυθισθεί κανένα ελικόπτερο»!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, σε εξέλιξη από το Σαββατοκύριακο βρίσκεται επιχείρηση ανάσυρσης των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που βυθίστηκαν στη λίμνη Κάρλα, η οποία επανήλθε στο αρχικό της μέγεθος, εντός του οποίου ήταν και το αεροδρόμιο της 1ης ΤΑΞΑΣ.

Συγκεκριμένα γίνονται προσπάθειες με ιδιωτικό συνεργείο για την ανάσυρση των ελικοπτέρων και τη μεταφορά τους στο 304 ΠΕΒ.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλη ακτίνα και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πολίτες.

Δύτες βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τοποθέτησαν μεγάλα μπαλόνια κάτω από τα ελικόπτερα, όπως γίνεται και σε περιπτώσεις ναυαγίων, ώστε να τα σηκώσουν στην επιφάνεια και να τα παραλάβει γερανός.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, αμέσως μετά την ανάσυρση κάθε ελικοπτέρου σβήνεται ο αριθμός του ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμο και στη συνέχεια καλύπτεται με ειδικό κάλυμμα για να γίνει η μεταφορά στο 304 ΠΕΒ.

Εκεί θα αφήσουν τα ελικόπτερα να στεγνώσουν και εν συνεχεία θα τα καθαρίσουν από τις λάσπες ώστε να κάνουν μελλοντικά δοκιμές στα συστήματά τους και να δουν εάν είναι λειτουργικά ή χάθηκαν για πάντα!

Δηλαδή, δεν έχουν διασωθεί όλα τα ελικόπτερα όπως ισχυρίζονταν ψευδώς το ΓΕΕΘΑ, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι τύποι των βυθισμένων ελικοπτέρων που ανασύρθηκαν και το σημαντικότερο, δε γνωρίζουν εάν τα ελικόπτερα αυτά θα καταστούν ξανά λειτουργικά.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τις ψευδείς ανακοινώσεις των ΓΕΣ-ΓΕΕΘΑ (για να απαντήσει το ΓΕΣ πρέπει να εγκριθεί από το ΓΕΕΘΑ).

Θα αναφέρουμε την πιο χαρακτηριστική της 9ης Σεπτεμβρίου από το ΓΕΣ:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή.

Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.»

Εάν λοιπόν ισχύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, το ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ είπαν ψέματα πως το σύνολο των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ «έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα».

Γιατί το Σαββατοκύριακο έγινε ανάσυρση ελικοπτέρων τα οποία είχαν παραμείνει βυθισμένα στο νερό τουλάχιστον 15 ημέρες!

Να σημειωθεί ότι όταν αποκαλύφθηκε ότι μέρος της βάσης του Στεφανοβίκειου είχε βουλιάξει στο νερό και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού είχαν… βυθιστεί, το ΓΕΣ το είχε αρνηθεί λέγοντας ότι τα ελικόπτερα που παρουσιάζονταν στις φωτογραφίες της ντροπής, ήταν «ανενεργά» και έχουν «αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθώς από την στιγμή που ένα όπλο συνεχίζει να βρίσκεται σε υπηρεσία, τότε αυτό είναι λειτουργικό και επιχειρησιακό. Δεν υπάρχουν «παλιά» όπλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.