ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιοι Αζέροι; – Συμμετέχουν και οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί στην άσκηση EFES 2022 που έχει στόχο ελληνικά νησιά!

Πρωτοφανής κίνηση από την Ουάσινγκτον!

Ποιοι Αζέροι; – Συμμετέχουν και οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί στην άσκηση EFES 2022 που έχει στόχο ελληνικά νησιά!

Οι Τούρκοι πραγματοποιούν αποβατικές ασκήσεις στα πλαίσια της άσκησης  2022 και όπως ήδη έχει καταγράψει το pronews.gr στην άσκηση αυτή συμμετέχουν και οι Αζέροι.

Το ότι συμμετέχουν οι Αζέροι ήταν αναμενόμενο, σε αυτή την άσκηση όμως συμμετέχουν και οι… Αμερικανοί!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «το αποβατικό πλοίο USS Arlington (LPD 24) κλάσης San Antonio, προσαρτημένο στο Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG), έφτασε στα ανοικτά των ακτών της Σμύρνης της Τουρκίας για να υποστηρίξει την τουρκική πολυεθνική άσκηση EFES Combined Joint Live-Fire Exercise 2022 (EFES22) , 27 Μαΐου 2022».

Το αποβατικό σκάφος των Αμερικανών ήρθε από την… Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αποβατικό σκάφος είχε συμμετάσχει και στην ελληνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος».

Δηλαδή, έχουμε υπογράψει αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τους έχουμε παραδώσει την Αλεξανδρούπολη, τους δώσαμε ότι αντάλλαγμα μας ζητήσανε (αντιθέτως σαν Ελλάδα δεν πήραμε κανένα) και οι Αμερικανοί πως επιβραβεύουν την χώρα; Στέλνοντας αποβατικό πλοίο σε τουρκική άσκηση η οποία έχει ως στόχο τι άλλο; Ελληνικά νησιά!

Το έστειλαν στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων η οποία πραγματοποιείται με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Προφανώς στις ΗΠΑ το «είμαστε δεδομένοι» της κυβέρνησης το εξέλαβαν ως «σας έχουμε… γραμμένους»

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «ενώ βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη, το Άρλινγκτον και δυνάμεις της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) θα διεξάγουν επιχειρήσεις προς υποστήριξη του EFES22 για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

“Η άσκηση EFES είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22 MEU να βελτιώσουν την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητά μας με τους Τούρκους Συμμάχους μας και άλλους εταίρους που συμμετέχουν στην άσκηση”, δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette, εκτελεστικός αξιωματικός της 22ης MEU.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα εκπαιδευτούμε δίπλα-δίπλα με τους Τούρκους συμμάχους μας, επιδεικνύοντας τη συνδυασμένη αποτελεσματικότητα των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν από τη θάλασσα και προβάλλοντας δυνάμεις πυρός και ελιγμών στην ξηρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες το ότι συμμετέχουν οι Αζέροι στην τουρκική άσκηση είναι… πταίσμα. Άλλωστε οι Αζέροι είναι Τούρκοι.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.