ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φλέγονται οι Αδάμες της Κηφισιάς: Κάηκε η Βαρυμπόμπη – Η Ελλάδα στις φλόγες

Φλέγονται οι Αδάμες της Κηφισιάς: Κάηκε η Βαρυμπόμπη – Η Ελλάδα στις φλόγες

Παγκόσμιο σοκ επικρατεί αυτή τη στιγμή, καθώς τα κανάλια σε όλο τον πλανήτη δείχνουν ότι φλέγονται οι Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς, ενός αστικού δήμου που αποτελεί μέρος του αστικού ιστού της πρωτεύουσας.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση είχε αφήσει εντελώς ανοχύρωτη την πρωτεύουσα της χώρας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η φωτιά να βρίσκεται κυριολεκτικά στα Βόρεια Προάστια, χωρίς μάλιστα να πνέουν ισχυροί άνεμοι!

Όσο για τη Βαρυμπόμπη η καταστροφή είναι τεράστια με μεγάλο μέρος του οικισμού να έχει καεί.

Σύμφωνα με καταγγελίες η φωτά αφέθηκε ανεξέλεγκτη για τουλάχιστον μία ώρα παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων!

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη έχει πλέον εξαπλωθεί επίσης σε Θρακομακεδόνες, Τατόι και Ολυμπιακό Χωριό με την πυροσβεστική να δίνει μάχη με τον χρόνο αφού καθώς η νύχτα πέφτει, τα εναέρια μέσα που συνδράμουν στη φωτιά θα σταματήσουν αναγκαστικά τη δράση τους.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί δεκάδες σπίτια σε όλη την Aττική!

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων αλλά και με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από ανεπαρκής, καθώς δεν υπήρχαν εναέρια μέσα αφού αυτά ήταν στην Σκύρο.

Παράλληλα σπίτια καίγονταν στην πλατεία της Βαρυμπόμπης αλλά και στις Αδάμες για ώρες χωρίς να εμφανιστεί ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα.

Οι φλόγες στρέφονται επίσης και προς το Ολυμπιακό Χωριό αλλά και το Τατόι όπου επίσης έχουν καεί σπίτια!

«Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, στο Ολυμπιακό χωριό ή στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές.», αναφέρεται στην πολύ αργοπορημένη ειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν εκκενωθεί Ανω Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη.

Και στην υπόλοιπη Ελλάδα η κατάσταση είναι τραγική:

Αναζωπυρώσεις είχαμε σε Βασιλίτσι και Ρόδο…Νέες φωτιές σε Λακωνία, Κω, Λίμνη Ευβοίας… Εκκενώνονται οικισμοί, περιουσίες παραδίδονται στις φλόγες. Τουλάχiστον μέχρι ώρας δεν έχουμε νεκρό!

Στην άλλοτε πανέμορφη Λίμνη Εύβοιας παραμένουν ανεξέλεγκτα τα μέτωπα της φωτιάς. Εκκενώνονται χωριά…

Κανείς πλέον δεν μπορεί να εκτιμήσει προς τα πού θα κινηθεί η φωτιά πάνω από τη Λίμνη της Εύβοιας καθώς έχει αναπτύξει πολλά και επικίνδυνα μέτωπα και κινείται και σε διαφορετικές κατευθύνσεις αφού έχει απλωθεί από το Ρετσινόλακκο στο Μουρτιά και από εκεί φτάνει στα όρια της Δάφνης.

«Είναι πολύ επικίνδυνη η φωτιά δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμη καμία εκτίμηση παρά μόνο προληπτικά να εκκενώσουμε τους οικισμούς Ρετσινόλακκο και Μουρτιά, όπως και άλλες εγκαταστάσεις βόρεια της Λίμνης οι οποίες κινδυνεύουν μεταξύ των οποίων και κατασκηνώσεις καθώς τα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα» υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βουρδάνος στο τέλος της mini σύσκεψης για την ασφαλή εκκένωση των οικισμών μετά την εισήγηση που έκανε η Πυροσβεστική.

την ίδια στιγμή μήνυμα του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας ώστε να εκκενώσουν τώρα προς Κορώνη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί της Κω

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο νησί της Κω στην περιοχή “Μαρμαρωτό” κυρίως σε χορτολιβαδική, αλλά και σε δασική έκταση. Είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Η Πυροσβεστική καταβάλλει προσπάθειες ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει προς το δάσος του Ασκληπιείου.

Σπάρτη: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιά της Λακωνίας

Φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

Ρόδος: Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Εκτεταμένες αναζωπυρώσεις σε όλο το μέτωπο της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, από τη Θολό έως τα Μαριτσά και την Ψίνθο, έχουν εκδηλωθεί από το μεσημέρι λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι σταδιακά ενισχύονται. Η Ρόδος κάηκε κυριολεκτικά λόγω ανικανότητας αναχαίτισης της πυρκαγιάς την πρώτη ώρα που ξέσπασε!

Η μάχη για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει για τρίτη διαδοχική ημέρα το νησί της Ρόδου, δυστυχώς έχει χαθεί. Η καταστροφή που έχει προκληθεί υπολογίζεται σε 10.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης.

Νέα φωτιά στα Κριεζά της Εύβοιας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Κριεζά της Εύβοιας στη νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης και καίει ανεξέλεγκτα.

Ολόκληρη η περιοχή έχει γεμίσει από καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί καθιστώντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο. Σύμφωνα με του κατοίκους «η φωτιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και η πυροσβεστική ενημερώνει τους κατοίκους για την πιθανότητα εκκένωσης στο χωριό Κριεζά».

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγ. Βαρβάρα Ηρακλείου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στα όρια με την περιοχή του Αγίου Θωμά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.